...in data de 21 ianuarie am facut un precontract de vanzare-cumparare printr-o ag. imobiliara , care nu si-a respectat propriile clauze adica:
Intermediarul se obliga la urmatoarele servicii:
- studierea documentelor imobilului in cauza(s-a uitat pe cf-ul adus de vanzator)
- obtinerea tuturor documentelor necesare incheierii contractului(ceea ce nu a facut aceasta agentie); eu inteleg ca trebuia sa se ocupe de toate documentele cu privire la incheierea vanzarii-cumpararii acelui apartament.
- programarea la Notatiat pentru perfectarea Contractului autentificat(nu am fost programata). De toate documentele si de programari m-am ocupat eu, iar acum au inceput cu amenintari ca ma da in judecata. In contract se stipuleaza ca Intermediarul isi asuma in totalitate sarcinile mentionate in Contract, sarcini ce se considera indeplinite la data incheierii Contractului autentificat la BNP. Cand am discutat cu patronul vis-a-vis de obligatiile agentiei, mi-a zis ca el nu are alta obligatie fata de mine decat gasirea locuintei.
...sunt in contract cateva erori, adica la: Obiectul contractului, este scrisa alta adresa si alt nr de cf decat cel pe care l-am cumparat(vanzatorul a gresit cand a adus cf-ul la agentie).
Intrebare: Ce sanse am sa nu platesc comisionul, tinand cont ca ei nu au facut decat sa mearga cu mine la apartament si sa facem acel precontract, de restu m-am ocupat eu, asa cum am mai aratat.
Asteptati sa va actioneze in judecata.
In cadrul procesului solicitati instantei sa dispuna rezolutiunea contractului cu agentia imobiliara pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Va trebui sa aratati ca nu si-au respectat obligatiile. Este admisibila, in aceasta privinta, si proba cu martori.
Daca in contract sunt trecute alta adresa a imobiluui si alt numar de carte funciara, puteti sustine ca nu ati perfectat actele pentru imobilul prezentat de agentie, ci pentru altul.
sanse sa nu platiti deloc comisionul nu aveti intrucat agentia si-a indeplinit obligatia principala din contract si aceea de a gasi o casa pe care ati si cumparat-o. eventual daca va vor da in judecata puteti cere reducerea comisionului avand in vedere ca nu si-au respectat celelalte obligatii contractuale.
La agentie s-a trecut ca obiect al vanzarii un imobil de la o alta adresa decat cel achizitionat, corect?
Nu are nici o sansa acea agentie sa va oblige prin instanta la plata vreunei sume de bani.