In legatura cu termenul de prescriptie pentru actiunea in revizuire , obiectul revizuirii art 503 alin 1 punctul 3 : "hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals"
Conform art 505 alin 1 punctul 3 spune ca termenul curge din ziua in care a luat la cunostinta hotararea instantei penale ori de hotararea care a declarat fals inscrisul .
In speta nu exista nici o hotarare penala si nici o expertiza sau o hotarare.
"In lipsa unei astfel de hotarari, termenul curge de la data cand partea a luat cunostinta de imprejurarile pentru care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;"
si acum intrebarea , cum poate proba cand a luat partea la cunostinta de imprejurari ? o hotarare s-a dat in 2002 in care i s-a dat castig celeilalte parti . Daca face o expertiza atunci va curge prescriptia de la data in care se dovedeste actul ca fiind fals ?
|dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora;"
aici am inca o intrebare . 3 ani de la data producerii acestora , in acest caz de cand ?
nu stiu daca am fost cam explicit, sper sa se inteleaga .
multumesc !
de la momentul cand se afla ca nu mai poate fi urmarit ori judecat presupusul falsificator; de pilda, se formuleaza plangere penala si, reprezentantanul Ministerului Public constata ca a intervenit prescriptia.Aflarea, in aceasta ipoteza, presupune ca vi se comunica un act de dispozitie al procurorului.
Termen de revizuire
profi1
In cazul revizuirii conform art 322 alin 4, termenul de revizuire este de 1 luna din ziua în care partea a luat cunoştinţă de hotărârea instanţei penale ... (vezi toată discuția)