avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe un teren care nu exista
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe un teren care nu exista

Buna ziua ,
Am negociat cumpararea unui teren de 1000mp cu o persoana particulara , ba chiar am ajutat-o cu bani pentru a face cadastru si a plati impozitul .
Firma autorizata pentru cadastru a mers la primarie si a ridicat certificatul fiscal .
S-a facut cadastru / s-a platit impozitul numai ca acum primaria nu mai elibereaza certificatul fiscal pentru act vanzare - cumparare pe motiv ca persoana care vrea sa vanda nu este proprietara pe acest teren .
Intrebarea mea este : se poate face cadastru ,se poate plati impozit pe un teren care nu-l deti desi acest teren il ai in titlu de proprietate ?
Ajutati-ma va rog !!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:12, 23 Iulie 2011
E cam alambicata povestea dumneavoastra.
Cine detine in prezent terenul pe care doriti sa-l cumparati? Inteleg ca este inscris in titlul de proprietate al promitentului vanzator. Acesta nu stapaneste terenul pe care doreste sa vi-l vanda?
Cum s-a emis certificat de atestare pentru dcumentatie si apoi pentru vanzare nu s-a mai emis? S-a intamplat ceva intre timp? A fost atacat titlul de proprietate al vanzatorului?
Eu stiu ca fratele meu nu se apuca de masurat pana nu consulta toate actele clientului. Asta e prima intrebare! Cred ca ati fost inselat! In certificatul fiscal era trecut si impozitul pt cei 1000 mp? Primaria a dat certificat pt ce platea ala, probabil n-a stiut de aceasta suprafata. Faceti o cerere scrisa la primarie si solicitati explicatii! Puteti de asemenea sa verificati la OCPI situatia terenului si cred ca celui ce a masurat n-o sa-i fie bine. Unei cunostinte tocmai i-au suspendat autorizatia pe 3 luni!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
emil6702, utilizator
Nu poti vinde ceva ce nu detii.Nu v-a aratat actul de proprietate?Ati intocmit un antecontract de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cumparare teren magdalena12maria magdalena12maria Buna ziua ,am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare ?cat timp are la dispozitie o persoana sa inregistreze un teren in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Cumparare cladire, fara teren puslic puslic De la o persoana fizica incerc sa cumpar o cladire care a fost dobandita acum mai multi ani, in baza unei facturi, de la o societate care a dat faliment, el ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o vanzare? ionut_b ionut_b Buna ziua. Problema mea este putni mai delicata, si nu stiu cat de etica, dar, dupa cum urmeaza: Am o matusa care a decedat in 2007. In 2002 ea a vandut o ... (vezi toată discuția)