Buna ziua ,am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare ?cat timp are la dispozitie o persoana sa inregistreze un teren in cartea funciara de la momentul cand este declarat propietar.
Multumesc frumos !
Problema sta in felul uramator ,am vrut sa cumparam un teren de 1000 mp ,propietara nu detinea bani pentru impozite si taxe ,astfel incat am ajuta-o cu bani la plata taxelor.n-propietara detinea 3800mp teren intravilann-s-a primit de la primarie certificat fiscal pentru cadastru 1000mp,numai ca primaria nu a vrut sa elibreze certificat fiscal de vanzare cumparare pe motiv ca exista un alt propietar pe acest teren de 3800 mp.(acesta neplatind taxe si impozite)n-ulterior am aflat ca propietara il imputernicise pe acest cetatean sa ii gaseasca un cumparator pentru teren dar acesta nu s-a gasit si in contul unei sume de bani datorati cetateanului acesta si-a insusit acest teren in anul 2007(fara sa fie inregistrat n-impozitul pentru acest pamant s-a achitat in 2011 de propietara(adica de noi ) pentru a vinde 1000mp din 3800mpn-mentionez ca la judet in 2011 si pana in prezent figureaza ca propietara ,drept dovada s-a facut cadastru pe numele ei.-acum cetateanul refuza sa ne de-a cei 1000 mp
Este înregistrat ca plătitor de taxe şi impozite locale, împuternicitul? Faptul că nu a plătit aceste taxe, nu-i ia dreptul de proprietate (dacă acesta există şi mai ales conform căror acte-)Titularul dreptului de proprietate(persoana care doreşte să vă vândă) trebuie să ştie exact ce datorii are . Solicitaţi un Extras de carte funciară de informare. în care se arată situaţia terenului şi dacă asupra acestuia s-a înscris vreo ipotecă.
Consider că d-na avocat care v-a răspuns anterior, v-a dat un răspuns corect.