socrii mei au decedat .A rama o casa si terenul aferent.In actul de v/c din 1972 se specifica: ,,se vinde din suprafata totala de 1760 mp ,apartamentul aparamentul G in exclusivitate, si terenul aferent de 400 mp din care construit 75 mp si 325 neconstruit.Se vinde liber de sarcini apartamentul G (conform schitei care este parte integranta a actului de v/c) in proprietate exclusiva si 400 mp in coproprietate indiviza si perpetua.fara a specifica alti coproprietari.Pe schita, anexa actului de v/c, este insemnat terenul socrilor din care reiese mai mult adica 11.10 m latime si 42.5 m lungime.
Acum dorim sa dezbatem succesiunea,am fost la notar si a spus ca nu-i este clar acel document referitor la coproprietatea perpetua.
Ce putem face mai ales ca dorim sa instrainam proprietatea.
Inteleg ca in imobilul respectiv exista mai multe apartamente, dinte care unul a fost cumparat de socrii dvs.
Presupun ca in privinta celor 400 m.p. de teren (care formeaza probabil curtea imobilului), partile semnatare ale contractului au vrut sa convina ca acest teren sa apartina tuturor celor care detin apartamente in imobil, fara a fi posibila vreodata partajarea.
Nu in fapt lucrurile stau altfel:Practic socrii mei au stiut ca ei cumpara 475 de metri de teren.Locurile nu au fost partajate legal ,ci numai faptic intrucat a fost o singura mostenitoare (vanzatoarea) ci a instrainat pe parcele. In fapt , cand au vrut sa faca gardul ,practic o bucata de 70 cm latime pe 40 lungime de teren se suprapuneau peste casa vecinilor,din partea dreapta.nu mai stiau nimic de proprietari asa ca l-au facut asa.dar nu se specifica niciunde in actul de v/c care sunt ceilalti coproprietari .
Nu exista mai multe apartament este un singur imobil cu 5 camere (casa) dar asa l-au insemnat arhitectii in schita, care este facuta pentru toata suprafata de 1760 ,si asa l-a denumit si notarul.