avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren contestat de un vecin.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren contestat de un vecin.

Buna seara.

Am cumparat un teren in luna Iulie 2012 cu o latime de 9m si lungime de 270m pe care l-am imprejmuit cu gard ,iar acum cateva zile a venit un vecin si mi-a spus ca intre 190m si 220m sa dau gardul jos deoarece el a fost improprietarit de primarie cu o parcela de teren care se prelungeste inclusiv pe terenul cumparat de mine(parcela lui facand un unghi de 90grade cu parcela mea). Mentionez ca in schita cadastrala pe care o am nu apare nici o intrerupere.Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liuro , utilizator 22:00, 29 Mai 2013
Lasati gardul acolo unde l-ati ridicat daca este conform actului de vanzare cumparare si al schitei de cadastru.
Revin cu o noua intrebare la acest subiect ,deoarece vecinul meu a mers la primarie si a solicitat ca o comisie sa vina sa-mi masoare terenul pe motiv ca are acte care dovedesc cele spuse de el. Am solicitat si eu sa vad actele vecinului reclamant, si raspunsul primariei a fost ca nu au voie sa faca asa ceva. As dori sa stiu daca in aceasta situatie sunt obligat prin lege sa primesc comisia, atata vreme cat ei nu vor sa-mi arate ce acte detine vecinul, iar eu detin terenul conform schitei de cadastru in baza careia s-a facut actul de V-C. Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)