avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Delegare atributii secretar de comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Delegare atributii secretar de comuna

buna seara as dori sa stiu daca atributiile unui secretar de comuna pot fi delegate unei alte persoane din cadrul acelei institutii care nu indeplineste conditiile unei functii publice de conducere spre ex primarul vrea sa delege atributiile de secretar unui inspector de impozite si taxe din cadrul acelei institutii mai ales ca acest secretar se ocupa si de serviciul de stare civila. multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 03:38, 24 Iulie 2011
in ce context doreste primarul sa delege aceste atributii?
teoretic, legea nr. 188/1999 spune ca exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată,dar la nevoie...se pot numi si alti functionari publici, cu avizul ANFP, care se obtine destul de usor. :)
secretarul primariei respective a fost condamnat si avand in vedere ca este suspendat din fuctie primarul vrea sa constituie o comisie prin care secretarul sa predea unui alt functionar public (inspector de impozite ) atributiile sale
daca secretarul a fost condamnat, raportul de serviciu al acestuia, inceteaza de drept, nu se suspenda nimic.
in continuare...primarul poate promova temporar pe functia publica de conducere un functionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată.
in conditiile de mai sus...poate sa-l unga secretar si pe acel functionar public, daca se face dovada ca nu exista un altul, care sa indeplineasca conditiile. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare secretar aleko27 aleko27 In situatia in care Secretarul orasului intra in concediu crestere copil cui i se pot delega atributiile acestuia, sau cum se procedeaza ? (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Lipsa aviz anfp pentru exercitarea functiei de secretar Loretta30 Loretta30 Buna seara! Recent am inceput sa lucrez in administratia publica pe un post de consilier debutant. La foarte putin timp de la angajare, mi s-au delegat ... (vezi toată discuția)