Buna ziua. Va rog un raspuns la urmatoarea problema: in cazul unei actiuni privind incredintarea minorului, in cazul in care nu cunosc domiciliul sau resedinta paratului, instanta competenta este instanta de la domiciliul reclamantului. Intrebari:1) trebuie sa dovedesc (si daca da cum) faptul ca am facut tot posibilul sa aflu domiciliul/resedinta paratului? si 2) daca paratul se afla in penitenciar care este instanta competenta? Va multumesc
In cererile privind pensia de intretinere, competenta teritoriala este alternativa. Astfel, aveti posibilitatea de a introduce cererea si la instanta de domiciliu a dvs.(reclam.).Daca paratul se afla in executarea unei pedepse privative de libertate, prezenta acestuia este obligatorie si va fi adus la judecata.
#-o
Potr.art.5 din C.pr.civ. cererea se face la domiciliul paratului. Daca acesta este arestat, va trebui sa indicati locul de detinere, iar instanta va face demersuri pentru a fi adus la judecata, prezenta lui fiind obligatorie.Chiar daca locul de detinere nu se afla in raza teritoriala in care se afla instanta de domiciliu a paratului, se va emite pentru acesta dispozitie de transferare.
Daca domiciliul paratului nu este cunoscut, cererea se face la instanta domiciliului reclamantului. In aceasta situatie, va trebui sa faceti dovada ca ati facut toate demersurile pentru a afla domiciliul acestuia.(o adresa de la SEIP, sau de la Asociatia de proprietari, de la un fost loc de munca,...etc).
ptr ca sa aflati domiciliul paratului trebuie sa va adresati la biroul de evidenta a populatiei iar ptr acest lucru trebuie sa depuneti la instanta o cerere de eliberare grefa din dosar ptr ca biroul de evidenta a populatie trebuie sa stie de ce va trebuie domiciliul paratului, plus ca acestea sunt date personale.
Divort
doxa
cine imi poate spune dupa intrarea in vigoare a noului cod la 1 octombrie cel care da divort [reclamant] poate inainta cererea de divort la ori ce tribunal din ... (vezi toată discuția)