avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,
in urama cu un an sotul meu a parasit domiciliul pentru o relatie extraconjugala,a introdus cerere de divort si cu toate acestea nu sunt lasata in pace de catre el,a depus o reclamatie la politie impotriva mea ca as fi luat bunurile din casa si le-am dus intr-o locatie necunoscuta.Dar eu a trebuit sa iau acele bunuri pentru ca stateam cu chirie si expirase contractul de inchiriere si nu mai puteam locuii acolo.tin sa precizez ca el cand a parasit domiciliul a plecat cu bunurile lui personale si masina.
Divortul nu sa terminat.el incearca sa ma intimideze?
Pot face si eu o reclamatie la politie ca a plecat cu masina?
Este oare o forma de santaj sentimental?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alina_ion_escu , utilizator 13:25, 23 Iulie 2011
In ce priveste bunurile dvs. si ale sotului, pana la pronuntarea unei hotarari de partaj, ele va apartin in coproprietate. Asta inseamna, ca ambii puteti dispune de bunurile pe care le aveti, avand un drept de proprietate comun asupra lor. Redclamatiile pe care sotul dvs. le-a facut impotriva dvs. nu sunt fondate, intrucat, dupa cum am precizat si dvs. si el aveti un drept de proprietate comun asupra lor, in virtutea caruia le puteti folosi, ba chiar, bunurile mobile pot fi vandute fara acordul celuilalt sot in baza prezumtiei de mandat tacit reciproc. Acest act de dispozitie-vanzarea, va putea fi contestat ulterior, de sotul nevanzator. Deci, proprietatea comuna a sotilor continua sa existe si in timpul procesului de divort (drept de proprietate comuna in devalmasie), si chiar in timpul procesului de partaj (in acest caz avem de-a face cu un drept de proprietate pe cote-parti). Doar in momentul pronuntarii hotararii in cadrul partajului, prin care se atribuie fiecaruia dintre soti bunurile sau dreptul la despagubire, se naste dreptul de proprietate exclusiv si fiecare dintre cei doi soti va deveni proprietarul unic si exclusiv al bunurilor atribuite.
Deci, fiti linistita, acuzatiile pe care le face sotul nu sunt fondate. Eu va sfatuiesc sa nu procedati la fel, ci asteptati procesul de partaj pentru a spune toate aceste aspecte. Vor conta la pronuntarea hotararii de partaj, daca le veti putea dovedi cu probe pertinente.
Este intr-adevar o forma de a va intimida, dar nu cedati acestor amenintari, si aveti incredere in justitie.
Cu stima,
Av.Alina Borza, Oradea
Cand veti fi chemata la politie sa dati declaratie, veti relata faptul ca ati fost nevoita sa va schimbati locatia si ca sotul a plecat cu o parte din bunurile personale si bineinteles, cu masina :duh:.
Cat priveste divortul, vorbiti cu avocatul care va asista si vedeti de ce dureaza atat de mult, acum legea permite un divort civilizat, solutionat in doar cateva termene.
Si cu plangerea dvs, e bine sa va vedeti de treaba, daca nu doriti sa aveti acelasi comportament ca al lui Iri si columbeanu.......:-/
va multumesc frumos!
:Dsdianaviolina a scris:

Cand veti fi chemata la politie sa dati declaratie, veti relata faptul ca ati fost nevoita sa va schimbati locatia si ca sotul a plecat cu o parte din bunurile personale si bineinteles, cu masina :duh:.
Cat priveste divortul, vorbiti cu avocatul care va asista si vedeti de ce dureaza atat de mult, acum legea permite un divort civilizat, solutionat in doar cateva termene.
Si cu plangerea dvs, e bine sa va vedeti de treaba, daca nu doriti sa aveti acelasi comportament ca al lui Iri si columbeanu.......:-/
cred ca le cam calca pe urma Columbenilor......aici cred ca este vb de slabiciune psihica.........din partea lui:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)
Divort lidicut lidicut In cazul parasirii de domiciliu,fara prezentare la procesul de divort,poate sa mai aiba pretentii la partaj? (vezi toată discuția)
Divort????? cum sa actionez???? ialin_ ialin_ Am 32 ani \\,sunt casatorita cu sotul meu de 2 ani dar pana sa legalizam relatia,am locuit impreuna timp de aproximativ 10 ani(concubinaj).Acum o luna am ... (vezi toată discuția)