avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa locala restaurant retroactiv pentru societate ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa locala restaurant retroactiv pentru societate suspendata. Va rog, daca poate sa imi raspunda cineva.

Buna ziua,
va rog daca se poate sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea problema:
Am o societate suspendata (cod CAEN 5610-restaurante). Societatea a functionat in perioada iunie 2008-iulie 2009. In luna iulie 2011 am primit de la primarie o instiintare de plata a taxei locale pentru restaurante (2000 lei+penalitati/2008, 2000 lei+penalitati/2009). Am informat primaria de faptul ca societatea este suspendata si nu se pot face plati si incasari (contul din banca fiind inchis). Pimaria mi-a raspuns "In caz de neprezentare se va proceda la impunerea din oficiu conform art. 83.4 OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Va aducem la cunostinta ca la data expirarii perioadei de suspendare, respectiv 31.07.2012 aveti obligatia sa anuntati Primaria mun. Ploiesti in ce stadiu va fi societatea mai sus mentionata".
Eu am avut toate actele in regula, in perioada functionarii. In 2008 am fost la Primarie cu copie de la certificatul constatator pentru autorizatia de functionare, m-au pus sa completez o hartie cum ca instiintez primaria ca am deschis aceasta societate. Am intrebat atunci de aceasta taxa si mi s-a spus ca inca nu se incaseaza, ca este doar un zvon.
1. Sunt obligata sa platesc aceasta taxa?
Este o suma foarte mare de care nu dispun. Si nu am cum sa platesc.
2. De ce nu am fost instiintata in 2008 si 2009 sa platesc aceasta taxa? De ce acum?
3. Am cautat in hotararile de consiliu local 2008, 2009, 2010, si apare aceasta taxa pentru codurile 5530 si 5540. Pot scapa de plata, tinand cont ca ei in hotarare nu fac referire la codul actualizat 5610?
4. Au voie sa ma instiinteze retroactiv de existenta acestei taxe?
5. Aceasta taxa nu ar fi trebuit sa apara ca datorie la bugetul de stat in momentul in care am suspendat firma? Nu apare.
6. Pot sa dizolv societatea, in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:47, 23 Iulie 2011
Daca aveti in obiectul de activitate restaurante atunci aceasta taxa va va fi impusa pentru perioada in care restaurantul a functionat.
Hotararile de consiliu local privind taxele si impozitele se publica si sunt obligatorii de la publicare ... in acest caz dumneavoastra trebuia sa declarati activitatea.
Codul fiscal, in baza caruia se emit HCL-urile prevad clar activitatile pentru care se aplica aceasta taxa.
Taxele si impozitele se pot constata si percepe pentru ultimii 5 ani, acesta fiind termenul de prescriptie pentru sursele bugetare.
Taxa e datorata bugetului local, nu bugetului de stat.
O puteti dizolva, insa hotararea de dizolvare poate fi atacata in cazul in care exista creditori ai societatii pe care doriti sa o dizolvati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen vasi49 vasi49 Un SRL,cu activitate principala de preparare de pizze si paste,functioneaza din 1993 si a fost incadrat in cod CAEN 5530,devenit ulterior 5610-restaurante,dar ... (vezi toată discuția)