Buna ziua ,
ma aflu intr-o situatie foarte complicata si incurcata si va rog daca puteti sa-mi spuneti ce se poate face in situatia de fata.
este o poveste lunga si incalcita pe care incerc s-o zic in cateva randuri.
mama s-a recasatorit cu cineva cu care a avut un copil cu handicap( fratele meu care eu ii sunt curator) , in 1991 a divortat de respectivul fara sa faca insa partaj la casa. Apartamentul este pe numele amndoura(mama si respectivul), mama a achitat primele rate , dupa care conf legii aflate atunci in vigoare a inceput sa-i opreasca lui din salariu, imediat dupa revolutie si divort , am facut un CAR cu mama si am fost si am achitat diferenta la apartament/contravaloarea la vre-o inca 10 ani de rate( apartamentul a fost luat cu plata in 25 de ani cum era atunci in 1978)Pe chitanta am rugat pe doamna de la ghiseu si a trecut si numele mamei de domnisoara deoarece se pronuntase divortul atunci. Intre timp m-am casatorit locuind in continuare cu mama , fratele si respectivul- tatal fratelui meu , fiecare in camera lui. Respectivul a fost si este o persoana cu probleme , alcoolist si schizofrenic , cu accese de brutalitate , o batea pe mama , ne dadea afara din casa si altele( de aia a si divortat), in 2000 eu si sotul am investit 350 mil in casa , am reamenajat-o , imbunatatit-o , facand-o locuibila si frumoasa. Respectivul nu mai munceste din 1996 cand i s-a desfacut contractul de munca cu literea I ptr indisciplina respectiv alcoolism si scandal al locul de munca. el a platit pensie alimentara doar 1 an sau 2 in rest n-a mai vrut sa plateasca nimic , nu a dat niciodata bani in casa deoarece de la munca pana acasa in ziua de salariu ii bea si ii pierdea pe toti .
Mama a murit anul trecut inainte sa reuseasca sa faca actele ptr cedarea jumatatii ei , doar mi-a incredintat baiatul mie sa am eu grija de ele. la divort a primit tutela completa iar pe respectivul a fost decazut din drepturile de parinte ptr rele tratamente.
Acum ce va rog eu sa-mi ziceti sis a ma ajutati:
cum pot sa fac sa scap de respectivul , mai ales ca iar s-a apucat de bautura( l-am avut acum 4 ani la dezalcolizare internat cu forta si se mai cumintise), am o fetita de 3 ani si pur si simplu mi-a speriat-o , nu vreau nici ca sotul meu sau eu sa facem ceva necugetat.
unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc sa-l dau in judecata si sa impartim corect casa.
Fratele meu a zis ca-mi da procura prin notariat ca-mi cedeaza partea lui cuvenita din partea mamei ca sa pot fi in momentul asta la egalitate cu respectivul, ca ma tot ameninta ca e casa lui si ne da afara pe toti din ea.
prin notariat daca facem succesiunea am fi in dezavantaj deoarece ne-ar da jumate lui jumate mie si fratelui.
noi vrem sa se imparta casa dupa aportul fiecaruia si sa scap de el ca nu mai putem suporta
va multumesc , sper ca ati inteles ce am vrut sa zic , sunt foarte agitata si suparata dupa o noapte de scandal!