avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile propietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile propietarului

Ma numesc Mondoc Danie,l sunt din Campulung Muscel Arges.vecinul meu de langa casa vrea sa ma dea in judecata sa astup geamul ce da spre propietatea lui , vreau sa stiu si eu ce distanta legala,minima trebuie sa am pina la gardul ce ne desparte. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mondocdaniel , utilizator 18:45, 23 Iulie 2011
Art.612 Cod civil spune ca:

"Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea proprietati ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri (1.90 m) intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina."
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
multumesc mult raspunsul dv ma linistit .am exact 1.9 metri pana la gard. cearta a plecat de la motivul ca :l-am rugat sa nu mai aseze claia cu fan{iarba uscata depozitata pe verticala }in apropierea gardului din motiv ca cosul casei mele se afla la o distanta de cca.7 metri de iarba uscata fiind un real pericol de incendiu pe timpul ierni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Geamuri in spatele casei andreeaned andreeaned As dori sa contruiesc la o inaltime de 1.9 geamuri in spatele casei. Distanta dintre fundatia casei si gardul vecinului e de 60 cm. Spatele casei mele da in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate vgeorge vgeorge am un vecin care sa facut fereastra spre curtea mea desi nu avea acordul meu si nici casa lui nu e prevazuta in proiect cu fereastra spre curtea mea.Mentionez ... (vezi toată discuția)