avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua,am si eu nevoie de o parere din partea dvs.
Mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile anul trecut in luna iulie, dupa care am facut contestatie.La serviciul rutier mi s-a spus sa aduc hotararea judecatoreasca imediat cand intru in posesia ei.Am pierdut procesul dar am reusit sa fac recurs deoarece fapta mea s-a intamplat inainte sa se aprobe legea 202/2010.Am intrat in posesia hotararii abia dupa 1 luna.Cand m-am prezentat la serviciul rutier cu permisul si cu hotararea le-am explicat celor de acolo ca am facut recurs si nu au dreptul sa-mi opreasca permisul iar ei spunandu-mi ca ca nu mai pot face recurs si mi l-au suspendat pentru 60 de zile.Am intrat in posesia unui certificat de grefa de solutie in care reiese ca pe numele meu este facut recurs.Luni ma duc la serviciul rutier sa le arat certificatul de grefa sa le demonstrez ca am facut recurs.
Cum ar trebui sa procedez cand ma prezint in fata lor ?
Cel mai recent răspuns: bogmim , utilizator 08:31, 25 Iulie 2011
Cu ajutorul certificatului de grefa puteti solicita returnarea permisului pana la ramanerea definitiva a hotararii instantei. Ce sa facem, unii functionari ai statului ar trebui pe langa sa citeasca sa mai si gandesca. este cazul birocratilor din politie.
Idee este ca permisul se afla la ei de 23 de zile.
Le-as putea cere sa mai astept 7 zile si sa-mi dea permisul figurand la ei ca mi-a fost suspendat doar 30 de zile si sa inchei procesul ?
Imi poate raspunde careva daca ma pot intelege cu cu cei de la rutiera sa-l mai las inca 7 zile dupa care sa-mi restituie permisul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ''respinge plangerea''? sergiu_suhan sergiu_suhan am avut un proces cu politia rutiera la judecatoria cluj si mi sa dat rezultat respingere plangere.Daca poate cineva sa imi spuna ce inseamna asta (vezi toată discuția)
Predarea permisului dupa pronuntarea hotararii RazvanCr RazvanCr Am si eu o problema si nu stiu cum sa procedez. In data de 25.08.2010 am fost depistat de aparatul radar cu 199 km/h in afara localitatii. Dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce suspendat in doua tari renbygge renbygge Anul trecut mi-a fost retinut permisul de conducere in Romania pentru 90 de zile.Am facut contestatie la procesul verbal si pe baza certificatului de grefa ... (vezi toată discuția)