Buna seara.
Am luat in chirie un gater care functiona ca o intreprindere individuala infiintata la cererea mea, pe banii mei pe numele unui prieten.
Pe vremea respectiva aveam loc de munca si nu aveam voie sa am calitate de actionar, asociat intr o persoana juridica, de asta am deschis pe numele prietenului, avand intelegerea verbala ca el va supraveghea activitatea de productie iar de restul ma ocup eu, tot ce inseamna aprovizionare, desfacere, logistica, angajati, banci tot.
Eu am finantat totul, incepand de la panze de gater, contor de curent, manopera, componente electrice, plata muncitorilor, am cumparat formulare cum ar fi aviz cu regim special pentru lemn, etc deci am investit 1950 ron pana in clipa cand au intrat primii bani 3000 ron.
Din acesti 3000 am transferat prin I Banking 2950 ron pe contul firmei lui taica meu de unde ulterior am ridicat suma.
Mi am oprit cei 1950 investitia initiala iar restul am depus pe contul furnizorului de bustean in numele meu.Imediat dupa aceste tranzactii prietenul m a reclamat la politie si la banca ca i am furat banii din cont, a declarat la politie ca nici nu ma cunoaste si nu a avut cu mine nici o relatie de afaceri niciodata cand colo toate actele poarta scrisul meu avizele de insotire a mat lemnos, facturi, comenzile au venit pe numele firmei dar in atentia mea, au depus marturie cel care a infiintat firma, cei de la firma care achiztiona de la mine cheresteaua, muncitorii, si multe alte persoane care au confirmat relatia mea de afaceri cu dl prieten prin declaratiile scrise la politie.
Dosarul e la procuratura si astept rezolutia.
Credeti ca in aceste conditii parchetul da crezare prietenului care e clar ca minte sau ia in considerare dovezil mele.
Singura mea greseala e ca nu am facut cu el o inputernicire, dar el a semnat pentru primirea e token ului la banca deci e clar ca el mi l a dat altfel nu aveam acces la generatorul de cod pin.
Cum credeti ca se poate inchide un astfel de dosar?
Daca solutia parchetului va fi NUP ,depuneti plangere penala impotriva ''prietenului'' pentru denunt calomnios.Daca ati aratat organelor de urmarire penala ceea ce ne-ati relatat ....Este greu sa ne pronuntam pe un dosar unde nu cunoastem ceea ce s-a administrat...