avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot relua numele tatalui natural?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot relua numele tatalui natural?

Mama a divortat iar eu am luat numele noului sot cand aveam doi ani. Dupa 39 de ani mi-am reintalnit tatal care are 79 de ani iar eu 58.
Mama nu este impotriva , eu sunt de acord, iar tatal natural doreste in mod special sa-mi reiau numele.
Care este posibilitatea legala?
Avem nevoie de acceptul tatalui adoptiv?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:39, 24 Iulie 2011
Daca ati fost adoptat nu se poate reveni la numele tatatlui natural decit odata cu desfacerea adoptiei.
incercati schimbarea numelui pe cale administrativa.
www.avocatnet.ro/content/art...
am inteles......desfacerea adoptiei poate fi solicitata de mine?

Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
TARGOVISTEANUL, utilizator
[In varianta administrativa, pot deveni mostenitor al tatalui natural?
nu, doar prin desfacerea adoptiei.
angajati avocat pt inceperea unei actiuni in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui copil de pe un nume de familie pe un altul Madipap Madipap Buna ziua, vin si eu cu o rugaminte pentru un sfat pentru urmatorul caz: Prietena mea s-a despartit de sotul sau dar nu a inaintat divortul desi in fapt ... (vezi toată discuția)
Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume robertamonica robertamonica Am 14 ani.Mama a divortat cind aveam 2 ani. S-a recasatorit si de atunci sint crescuta impreuna cu sora mea (\"vitrega\"- nu imi place acest cuvint intrucit ... (vezi toată discuția)