avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui

Buna,as dori sa stiu si eu daca avand doua prenume as putea renunta la unul dintre ele,deoarece primul prenume si chiar numele nu sunt tocmai placute.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 17:10, 24 Iulie 2011
schimbarea numelui(sau a prenumenului) se face in conformitate cu dispozitiile OG nr. 41/2003 aprobata prin Legea nr 323/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.
Se va dispune aceasta schimbare pe cale administrativa de catre presedintele consiliului judetean ssau de catre primarul general(pt Bucuresti).cererea se va solutiona in termen de 60 zile.
pt mai multe detalii, consultati cele doua acte normative(OG 41 si Lfg 323/2003)
av zagrean
monirebe a scris:

Buna,as dori sa stiu si eu daca avand doua prenume as putea renunta la unul dintre ele,deoarece primul prenume si chiar numele nu sunt tocmai placute.

Da, aveti sanse de reusita. De fapt nu exista ''renuntarea la un prenume'' ci vorbim de schimbarea prenumelui care e considerat ca fiind compus. De exemplu daca avem Daniel-Cristian atunci se considera ca un prenume care poate fi schimbat in Daniel sau Cristian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume - procedura renuntare la unul dintre prenume geoadrian geoadrian Buna ziua,as vrea sa-mi schimb numele,adica sa renunt la unul din cele doua prenume mai exact.Ce demersuri ar trebui sa fac si unde?Care este procedura,ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)