avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna ziua ,suntem casatoriti din 2001,avem impreuna un apartament ,o masina si o firma.imi puteti spune daca in urma divortului acestea se vor imparti 50-50.eu am avut un apartament cumparat de mine in anul 2000 pe care l-am vandut in 2003 si cu banii aceia l-am achizitionat pe acesta in care locuim si acum.sotia mea nu a lucrat deloc pana in anul 2006 si nici sprijin material nu a avut de nicaieri.pun aceasta intrebare pentru ca doresc mai mult de jumatate pentru ca pot dovedi ca este numai munca mea.mentionez ca avem 2 copii pe care ii dorim in custodie amandoi.
Cel mai recent răspuns: nyan , utilizator 09:05, 24 Iulie 2011
starea de fapt se prezinta in felul urmator:
-banii rezultati din vanzarea apartamentului detinut de dinainte de casatorie reprezinta bun propriu si nu intra in comunitatea matrimoniala de bunuri.Acest regim il vor avea si bunurile achizitionate din respectivii bani(am inteles ca ati achizitionat un apartament).asadar, atat apartamentul cat si alte bunuri mobile achizitionate din respectiva suma de bani sunt privite de lege ca bunuri proprii si nu vor intra in masa partajabila.Desigur, acest lucru va trebui sa il dovediti cu probe certe, irefutabile, care sa ateste cele expuse de dvs.
av zagrean
Cum spune dl.av,trebuie dovedit:data vanzarii sa fie apropiata de a cumpararii actualului ap.,martori,suma,etc.Dar...mare atentie la termeni:''este numai munca mea''...Daca aveati copii in perioada in care sotia nu a lucrat,ingrijirea lor e tot...''munca''.Oricum...veti lua cu mult peste 50%[dovedind ca ap. e din fostul dv.bun propriu].Nu ati specificat nimic de firma...asociati,adm....Incercati intai un partaj voluntar...ori o mediere.Procesele de genul asta dureaza ani,costa uneori cat masa partajabila+nervi,timp..Nu mai vb de stresul micutilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Drepturile celei de-a doua sotii in urma decesului sotului actual patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o intrebare. In urma la a doua casatorie o colega locuieste in proprietatea sotului actual. Daca dansa beneficiaza ... (vezi toată discuția)