avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, dreptul fostei sotii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, dreptul fostei sotii

nepotul meu e divortat si are un apartament mostenire de la tatal sau decedat .Fosta sotie are dreptul la ap . in situatia care au un copil impreuna iar acesta este in grija tatalui prin hotarare judecatoreasca?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:52, 30 Septembrie 2013
Apartamentul mostenit este bun propriu al sotului si nu intra la partaj.
Bunurile proprii nu intra in masa partajabila la divort.
Bunurile ce provin dintr-o succesiune sunt proprii, exceptate de la comunitatea matrimoniala de bunuri.

Daca s-au adus imbunatatiri la acest bun , persoana care le-a facut are un drept de creanta, cu privire la sumele de bani investite, in acest sens.

Buna ziua,
Conform art. 340 c.civ., bunurile mostenite sunt bunuri proprii nesupuse partajarii in caz de divort. Aceasta indiferent de situatia minorilor rezultati din casatorie
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o casa la tara dinaintea casatoriei.sunt unic ... edytu edytu buna seara. am o casa la tara dinaintea casatoriei.sunt unic proprietar prin mostenire. sotia ar vrea sa vand aceasta casa si cu banii de pe urma ei sa ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)