avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintare structura metalica (acoperis) de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintare structura metalica (acoperis) de la magazin, care permite accesul in apartamentul meu

Buna ziua, Pe scurt, in urma cu 2 luni am cumparat un apartament la etajul 1 al unui bloc. Sub apartamentul meu exista un magazin facut "in apartament", o constructie infecta, care conform celor declarate de fostul propietar nu are acordul sau (al proximitatii), cu balcon facut, cu scari din strada...etc. Din pacate nici macar numele firmei nu il stiu, pt ca nu este pus nicaieri. Ca sa fie totul bine, in urma cu ceva vreme si-a facut, pe o structura metalica, un acoperis, asa, ca nu ploua pe trepte. Acea structura metalica reprezinta in fapt o scara pentru a intra la mine in apratament, iar acoperisul, o sursa de mizirie. Doresc desfiintarea acestei contructii pentru ca ma afecteaza direct, imi afecteaza propietatea, este sudata de balconul meu, culmea, este inestitetic si nici nu exista acordul proximitatii. Am consultat legea 50/ 91, care banuiesc ca m-ar ajuta, insa m-a frapat un articol:" Art. 31. - Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.". Imi este opozabil? M-am adresat presedintelui de bloc si raspunsul m-a supefiat: Cu ce va incomodeaza? M-am adresat si propietarului magazinului, acelasi text. Am vreo sansa sa desfac acest acoperis care pur simplu imi interzice dreptul de a dormi cu geamul deschis? Care sunt pasii legali? Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
eugengeorgebonta, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugengeorgebonta , utilizator 13:59, 24 Iulie 2011
Sesizati Primaria si Inspectoratul teritorial in constructii cu privire la existenta respectivei constructii ridicata fara autorizatie. Mai departe se vor ocupa ei. Daca acest demers ramane fara rezultat, actionati in judecata proprietarul apartamentului de sub dvs., precum si societatea comerciala care isi desfasoare activitatea in "magazin", solicitand instantei sa-i oblige, in solidar, sa demoleze constructia.
Multumesc. Cam astia sunt pasii la care ma gandeam si eu, insa vreau sa stiu, daca am sanse de castiga acest demers, avand in vedere ca este o constructie mai veche de 2 ani. Aici imi este mie " firca". Sa nu se invoce ca existenta ei de o perioada lunga de timp.
S-ar putea invoca privitor la eventuala sanctiune contraventionala care va fi aplicata, insa nu si in ceea ce priveste procesul prin care veti solicita sa fie obligati sa demoleze constructia.
Iertati-ma...eu sunt mai idilic....De ce sa ajung in instanta? Daca pentru magazin nu exista semnatura proximitatii, chit ca e vechi de 10 ani, pentru constructia provizorie nu exista semnatura proximitatii si suplimentar e sudat de balconul meu, nu sunt intrunite condiile pentru a fi necesara intrarea in legalitate? Nu ar trebui Primaria si ISC sa vina sa vada despre ce este vb si sa demoleze contructia daca nu are autorizatie?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
eugengeorgebonta, utilizator
Sunt de acord cu dvs., insa asa cum dvs. ati spus, constructia este mai veche de 2 ani. In aceasta situatie Primaria si ISC nu prea mai pot face nimic, fiind prescris dreptul de constatare a contraventiei si aplicare a sanctiunii contraventionale.
Sigur, au mai existat cazuri in care amenzi si demolari s-au facut si dupa 2 ani, insa daca vecinul dvs. va contesta aceste masuri, are mari sanse sa castige.
Iar atunci tot greul va ramane pe umerii dvs., cu darea in judecata si celelalte...

Alte discuții în legătură

Dreptul la utilizarea fara ingradiri a propietatii eugengeorgebonta eugengeorgebonta Buna ziua, Pe scurt, in urma cu 2 luni am cumparat un apartament la etajul 1 al unui bloc. Sub apartamentul meu exista un magazin facut \"in apartament\", o ... (vezi toată discuția)
Afectare iluminare naturala in spatiu proprietate comuna in bloc UnQTom UnQTom Buna ziua. Am o situatie la care nu stiu unde se specifica in clar raspunsul. Intr-un bloc de locuinte un perete vitrat al casei scarilor este, pe exterior ... (vezi toată discuția)
Conflict la bloc -balconul eeeee eeeee Buna ziua . va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:in urma cu aproximativ 5 ani , vecinul de sub apartamentul meu(locuiesc la etajul 1 ) a umblat din usa ... (vezi toată discuția)