avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la utilizarea fara ingradiri a propietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la utilizarea fara ingradiri a propietatii

Buna ziua, Pe scurt, in urma cu 2 luni am cumparat un apartament la etajul 1 al unui bloc. Sub apartamentul meu exista un magazin facut "in apartament", o constructie infecta, care conform celor declarate de fostul propietar nu are acordul sau (al proximitatii), cu balcon facut, cu scari din strada...etc. Din pacate nici macar numele firmei nu il stiu, pt ca nu este pus nicaieri. Ca sa fie totul bine, in urma cu ceva vreme si-a facut, pe o structura metalica, un acoperis, asa, ca nu ploua pe trepte. Acea structura metalica reprezinta in fapt o scara pentru a intra la mine in apratament, iar acoperisul, o sursa de mizirie. Doresc desfiintarea acestei contructii pentru ca ma afecteaza direct, imi afecteaza propietatea, este sudata de balconul meu, culmea, este inestitetic si nici nu exista acordul proximitatii. Am consultat legea 50/ 91, care banuiesc ca m-ar ajuta, insa m-a frapat un articol:" Art. 31. - Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.". Imi este opozabil? M-am adresat presedintelui de bloc si raspunsul m-a supefiat: Cu ce va incomodeaza? M-am adresat si propietarului magazinului, acelasi text. Am vreo sansa sa desfac acest acoperis care pur simplu imi interzice dreptul de a dormi cu geamul deschis? Care sunt pasii legali? Va multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: eugengeorgebonta , utilizator 22:35, 25 Iulie 2011
Plangrere la urbanizare , cu verificarea autorizatiei de constructie acoperis si precizarea inconvenientei produse de acesta
Daca nu se rezolva actiune in instanta, consultati un avocat din zaona!

[ link extern ]
Va multumesc.

Acestg art 31 imi este opozabil sau este valabil doar pentru constatarea unei posibilite amenzi, autorizatia de constructie, estetica fiind alta discutie? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare structura metalica (acoperis) de la magazin, care permite accesul in apartamentul meu eugengeorgebonta eugengeorgebonta Buna ziua, Pe scurt, in urma cu 2 luni am cumparat un apartament la etajul 1 al unui bloc. Sub apartamentul meu exista un magazin facut \"in apartament\", o ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Probleme constructie acoperis casa scarii Ramona19 Ramona19 Buna ziua, locuiesc la bloc, la etajul 1/4 si am o problema cu seful de scara care a decis sa faca un acopris deasupra casei scarii,acesta fiind sub geamul ... (vezi toată discuția)