avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un sfat- apel divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un sfat- apel divort

am avut parte de un proces de divort, a fost respinsa actiunea reclamantei deoarece cauzele invocate in cererea de divort nu au putut fi dovedite, iar din proba cu martori a reiesit vina exclusiva a reclamantei deaorece aceasta are o relatie extraconjugala. Daca face apel sau recurs, cu toate ca mai sunt cateva zile pina cand expira cele 30 de zile de la comunicare acordate pentru a se face apel. Intrebarile mele sunt:
1. In cazul in care apelul va incepe inainte de a intra noul cod civil in vigoare se pot invoca in proces noile reglementari privind divortul?;
2. Daca apelul va incepe dupa data de 01,10,2011 se vor aplica noile prevederi privind divortul din vina exclusiva a reclamantei si cele cu privire la despagubiri?
Cel mai recent răspuns: dancerhd , utilizator 11:55, 29 Februarie 2012
Proceselor in curs de judecata si situatiilor aparute inainte de noua lege li se vor aplica in continuare legea veche, sub imperiul careia s-au nascut.
Aceasta nu exclude, in opinia mea, posibilitatea ca sotia dvs. sa formuleze o noua cerere de divort, in temeiul dispozitiilor noului cod civil, potrivit carora se va putea divorta si din culpa reclamantului.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
multumesc pentru raspuns,
pe mine nu ma sperie ideea divortului acum, insa motivele invocate in cererea ei nu au fost reale si nici nu au fost dovedite.
In schimb dupa ce am citit prevederile noului Cod civil ma gandeam daca pot invoca plata despagubirilor prevazute la art. 299 noul cod civil.
Veti putea solicita plata despagubirilor numai daca divortul se pronunta din culpa sotiei dvs., dupa data intrarii in vigoare a noului Cod Civil.
hotararea civila prin care instanta a respins actiunea datorita faptului ca reclamanta nu poate invoca propria culpa intr-un proces de divort a fost emisa la data de 01.06.2011, comunicarea prin posta a fost la dat de 08.07.2011 conform stampilei, termenul de apel este de 30 zile. Pina la ce data se poate face apelul?. In cazul in care face apel eu in acest caz ma pot folosi de cererea reconventionala sau ce pot invoca in apararea mea.
Termenul de declarare a apelului se implineste la data de 8.08.2011.
Nu puteti formula cerere reconventionala in apel, ci doar la fond.

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva hotararii de divort, aplicabilitatea dispozitiilor noului cod civil dancerhd dancerhd am primit cererea de recurs la procesul de divort. prin cererea de recurs reclamanta recurenta solicita casarea sentintei date de tribunal in apel si ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu divortul dancerhd dancerhd Sotia a inaintat cerere de divort ,primul termen 06.04.2011 in cerere ca motive sunt enumerate: datorita geloziei sale a devenit insuportabil, avand parte de ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara martori la divort? livyo livyo Intentionez sa intentez proces de divort sotiei, am cateva intrebari: 1. la inceputul unui proces de divort, parata poate chema martori ,sau pe parcursul ... (vezi toată discuția)