avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un sfat- apel divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un sfat- apel divort

am avut parte de un proces de divort, a fost respinsa actiunea reclamantei deoarece cauzele invocate in cererea de divort nu au putut fi dovedite, iar din proba cu martori a reiesit vina exclusiva a reclamantei deaorece aceasta are o relatie extraconjugala. Daca face apel sau recurs, cu toate ca mai sunt cateva zile pina cand expira cele 30 de zile de la comunicare acordate pentru a se face apel. Intrebarile mele sunt:
1. In cazul in care apelul va incepe inainte de a intra noul cod civil in vigoare se pot invoca in proces noile reglementari privind divortul?;
2. Daca apelul va incepe dupa data de 01,10,2011 se vor aplica noile prevederi privind divortul din vina exclusiva a reclamantei si cele cu privire la despagubiri?
Cel mai recent răspuns: dancerhd , utilizator 11:55, 29 Februarie 2012
Motivele indicate de sotia dvs. in apel sunt motive noi, daca ele nu au fost mentionate in fata primei instante.
In conditiile in care nu reitereaza si motivele indicate initial, apelul va fi respins fara doar si poate.
am primit azi citatia pentru apel bineinteles insotita de asa zisa cerere a ei, am ramas surprins de ceea ce scrie. Un lucru nu inteleg, in prima instanta la procesul e divort motiveaza cererea ca eu am lovit-o, am injurat-o si am amenintat-o ca o dau afara din casa si din serviciu. In timpul procesului martorul adus de ea a infirmat cele spuse de reclamanta afirmand ca realitatea este alta, si anume ca nu cunoaste si nici nu poate declara ca mi se pot aduce acele invinuirii mie si ca nu intelege de ce sotia mea ma invinuieste de asa ceva deoarece motivul divortului dorit de sotie ar fi o relatie extraconjugala a ei. In cererea de apel nu mai aminteste de motivele din prima instanta dar motiveaza dorinta de a divorta ca am obligat-o sa faca sex cu mine si la perversiuni sexuale, lucru care nu este real. Spuneti-mi si mie ce se poate intampla? Am citit undeva in raspunsurile date mai sus ca nu poate invoca in apel alte motive de divort de care nu a amintit in prima instanta. Ceea ce am spus eu se pot numii motive noi si sa i se respinga apelul?
a trecut si apelul , instanta a respins apelul ca nefondat ,cu drept de recurs in 30 de zile
doresc sa multumesc pe aceasta cale celor care mi-au dat raspunsuri utile la intrebarile puse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva hotararii de divort, aplicabilitatea dispozitiilor noului cod civil dancerhd dancerhd am primit cererea de recurs la procesul de divort. prin cererea de recurs reclamanta recurenta solicita casarea sentintei date de tribunal in apel si ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu divortul dancerhd dancerhd Sotia a inaintat cerere de divort ,primul termen 06.04.2011 in cerere ca motive sunt enumerate: datorita geloziei sale a devenit insuportabil, avand parte de ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara martori la divort? livyo livyo Intentionez sa intentez proces de divort sotiei, am cateva intrebari: 1. la inceputul unui proces de divort, parata poate chema martori ,sau pe parcursul ... (vezi toată discuția)