avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs impotriva hotararii de divort, aplicabilitatea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs impotriva hotararii de divort, aplicabilitatea dispozitiilor Noului Cod civil

am primit cererea de recurs la procesul de divort. prin cererea de recurs reclamanta recurenta solicita casarea sentintei date de tribunal in apel si rejudecarea acestuia conform art. 312 alin.3 deoarece considera ca hotararea data de tribunal prin care respinge apelul o considera nelegala si netemeinica.Mentionez ca in prima instanta s-a respins actiunea reclamantei invocandu-se prevederile vechiului cod civil in baza caruia nu se poate invoca de catre reclamant propria culpa.
Va rog sa-mi raspundeti daca procesul de divort a fost inregistrat in 02.03.2011 si solutionarea lui s-a facut prin sentinta data in 01.06.2011 se poate invoca in cererea de recurs casarea sentintei date de tribunal in apel pentru ca nu s-au aplicat prevederile noului cod civil prelevandu-se de prevederile art.379 alin.1 si prevederile art.388 ale noului cod civil.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dancerhd , utilizator 16:50, 11 Iunie 2012
va depune o alta cerere de divort pe noul cod civil.
eu ma refeream la recurs, asta o putea face si fara sa foloseasca caile de atac apel si recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)
Este admisibila procedura revizuirii intemeiata pe art.322 (2)? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Ma adresez practicienilor in stiinte juridice care au intalnit urmatoarea situatie sau care pot gasi dezlegare acestei spete: Instanta de fond ... (vezi toată discuția)