avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

daca aveti cunostinta de modificarea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului in varsta de pana la 2(3) ani, incepand cu 1 ianuarie 2009. va multumesc
Cel mai recent răspuns: danamihai , utilizator 16:28, 22 August 2008
Buna ziua!
Am si eu o problema. De 2 ani am contract de asigurat la casa de pensii bucuresti (taxele sunt platite, dar nu am contract de munca la nici o firma) si as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil. E valabil pt mine art.1 (2) lit.d) din OUG nr.148/2000 impreuna cu art.38 lit.a) din legea nr.19/2000?
Alin. d) se refera la stagiu realizat anterior intrarii in vigoare a OUG 148/2005, pentru ca ea a schimbat sistemul de la stagiu de cotizare la plata impozitului si nu se puteau lasa "in aer" persoanele care cu buna credinta se intemeiasera pe cuprinsul legii anterioare. Acum alineatul respectiv nu mai poate produce efecte si daca nu ati platit impozit 12 luni anterioare nasterii pe un venit profesional, nu veti beneficia de indemnizatie.
Multumesc, am crezut ca pot sa scap de la plata acelor taxe care sunt pentru salariati. Asta e, trebuie sa ma angajez. Ideea e, trebuie sa fiu neaparat cu 8 ore sau pot fi si pe mai putin, dar cu functie de baza. Nu am vazut scris nicaieri durata timpului de munca pt a putea beneficia apoi de aceasta indemnizatie.
Legea prevede doar obligativitatea platii impozitului pe venit, deci nu e obligatorie norma de 8 ore.
Puteti avea si un cotract de munca, cu durata de 2h/zi.;)
Tot e ceva. Va multumesc pt ajutor. #-o ma duc sa-mi fac contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil herutza herutza Daca am absolvit o facultate,pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani?????Mentionez ca facultatea a fost absolvita in toamna ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþia pentru creºterea copilului alinahedean alinahedean daca nu am un loc de munca dar contribui la casa de pensii avand un contract de asigurat, in cazul unei sarcini, beneficiez de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)