avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

In cazul in care ma duc la notar cu actele necesare si demarez deschiderea unei succesiuni, ce se poate intampla pe parcurs daca se constata ca altcineva, inaintea mea a demarat deschiderea succesiunii ?
Evidenta demararii deschiderii succesiunilor e centralizata undeva ? Se tine cont de data, si ora ( poate chiar si minut )?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:53, 24 Iulie 2011
Evidenta cererilor de dezbatere succesorala se tine de Camera Notarilor Publici.
Daca altcineva a solicitat dezbaterea succesorala inaintea dvs. si acea dezbatere succesorala este nefinalizata inca, veti fi indrumat catre biroul notarial unde s-a facut prima solicitare.
Daca dezbaterea succesorala a fost finalizata si a fost emis certificatul de mostenitor, va trebui sa solicitati in instanta anularea acestuia, pe motivul ca ati fost omis de la succesiune.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). in tot ... Liana Lovinescu Liana Lovinescu Sunt 5 ani de la decesul tatalui meu (sunt copil unic). In tot acest timp, eu nu am fost in Romania (unde a decedat). El era recasatorit (sotia nu e mama mea). ... (vezi toată discuția)
Succesiune aureliacio aureliacio Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a demara procedura de succsiune? (vezi toată discuția)
Succesiune SOFRAN SOFRAN Buna ziua, In noiembrie 2016, a decedat tatal meu, ca si mostenitori este mama mea, fratele meu si eu. In luna ianuarie 2017respectiv in data de 12.01.2017 ... (vezi toată discuția)