avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea copilului pe numele sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea copilului pe numele sotului

Vreau sa fac cununia civila si am o fetita de 13 ani.Nu a fost recunoscuta si prin urmare poarta doar numele meu pe certificat.Ce acte imi trebuie ca sa o trec pe numele viitorului meu sot?Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: mary_ania , utilizator 10:01, 25 Iulie 2011
Exista doua posibilitati :
1. Viitorul dvs. sot sa dea o declaratie de recunoastere a paternitatii la serviciul de stare civila unde a fost inregistrata nasterea.
2. Sa adopte fetita.
Multumesc pt raspuns.Imi puteti spune si ce acte imi trebuie pt adoptie si daca si copilul trebuie sa fie prezent,intreb deoarece noi nu mai locuim in Romania.
Adoptia se face prin procedura judiciara, adica prin instanta.
Cererea de încuviinţare a adopţiei trebuie însoţită de următoarele acte:
- certificatul de naştere al copilului, în copie legalizată;
- certificatul medical privind starea de sănătate a copilului, eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică;
-certificatele de naştere ale adoptatorului sau ale soţului şi soţiei din familia adoptatoare, în copie legalizată;
-certificatul de căsătorie al adoptatorului sau al soţilor din familia adoptatoare, în copie legalizată;
-cazierul judiciar al adoptatorului.
-certificatul medical privind starea de sănătate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista căruia este înscris;

mary_ania a scris:

Multumesc pt raspuns.Imi puteti spune si ce acte imi trebuie pt adoptie si daca si copilul trebuie sa fie prezent,intreb deoarece noi nu mai locuim in Romania.

Nu-s foarte sigur dar am impresia ca minorii peste 10 ani sunt audiati in procedura de adoptie...
da, avand 13 ani, trebuie sa fie si copilul de acord

procesul va dura destul, avand in vedere ca locuiti in strainatate si ar fi bine ca cererea sa fie depusa dupa casatoria dvs.

Alte discuții în legătură

Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Recunoastere minor ema vintila ema vintila Buna Ziua! Am si eu o nelamurire... Am un copil dintr-o alta casnicie si actualul sot ar vrea sa il recunoasca cu drepturi depline. Cum putem proceda? ... (vezi toată discuția)
Sa trec copilul sotiei pe numele meu!!! fanus fanus ce proceduri trebuiesc facute k sa trec copilul sotiei pe numele meu?? (vezi toată discuția)