avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea copilului pe numele sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea copilului pe numele sotului

Vreau sa fac cununia civila si am o fetita de 13 ani.Nu a fost recunoscuta si prin urmare poarta doar numele meu pe certificat.Ce acte imi trebuie ca sa o trec pe numele viitorului meu sot?Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: mary_ania , utilizator 10:01, 25 Iulie 2011
Si daca viitorul sot da o declaratie de recunoastere a paternitatii mai e nevoie de adoptie?Mersi mult....
Nu, bineinteles ca nu.
In felul acesta declara ca este tatal natural al copilului.
mary_ania a scris:

Si daca viitorul sot da o declaratie de recunoastere a paternitatii mai e nevoie de adoptie?Mersi mult....

Daca sotul dvs. recunoaste paternitatea unui copil fara sa fie el tatal biologic atunci asta nu insemna decat o declaratie falsa si oricand tatal real al minorului poate contesta aceasta recunoastere. Adoptia e singura procedura legala si definitiva care se poate aplica in cazul dvs.!
multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Recunoastere minor ema vintila ema vintila Buna Ziua! Am si eu o nelamurire... Am un copil dintr-o alta casnicie si actualul sot ar vrea sa il recunoasca cu drepturi depline. Cum putem proceda? ... (vezi toată discuția)
Demersuri adoptie de catre sotul mamei in cazul copilului fara tata in certificatul de nastere mihaela c mihaela c Buna seara.Sunt casatorita din vara acestui an, dar locuiesc impreuna cu sotul meu si cu fetita mea in varsta de 10 ani, de aproape 4 ani.La nasterea ... (vezi toată discuția)