avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea pe numele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea pe numele mamei

Am si eu o intrebare: Cum pot sa imi trec copilul pe numele meu? Copilul are 2 ani si e pe numele tatalui.Noi nu suntem casatoriti,nu am fost casatoriti nu avem acelasi domiciliu.Tatal nu ne plateste pensie alimentara vine sa ne viziteze cand are el chef.In acesti doi ani prea putin a participat la cresterea copilului.tin sa mentionez ca nu lucreaza nicaieri si nici nu va lucra.Dar eu nici nu am avut pretentii avand in vedere ca mi-am dorit foarte mult acest copil.Greseala a fost a mea ca l-am pus pe numele lui.Acum vrand sa ii fac pasaport l-am sunat sa vina sa semneze ca e de acord si sa ne faca procura pentru a putea iesi din tara si el nu e de acord sa ii fac pasaport.raspunsul lui a fost : copilul nu va iesi din tara pana la 18 ani.Nu vrea ca copilul sa se simta bine cu mine si cu bunicii ei.Cheltuielile cu pasaportul le suport eu si el nu vrea sub nici o forma.Trebuie sa gasesc o modalitate sa o trec pe numele meu sa nu mai depindem de el.Copilul asta are dreptul exact ca alt copil sa mearga in excursii la fel ca alt copil.
Cel mai recent răspuns: denine , utilizator 18:32, 24 Iulie 2011
schimbarea numelui nu va rezolva problema si apoi si pt asta, aveti nevoie de acordul lui
actionati-l in judecata... cereti ca minorul sa va fie incredintat exclusiv dvs si cereti sa va plateasca pensie.
cu hotararea obtinuta, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
gi-jane2, moderator
Cum vi s-a spus si mai sus faptul ca minorul ar purta numele dvs. de familie n-are nici o importanta. Ce e important e ca minoruol are tata in certificat. Si daca nu doriti sa ii cereti acordul de fiecare data cand plecati in strainatate cu copilulul atunci trebuie sa il dati in judecata pentru incredintarea minorului. Dupa ce obtineti decizia definitiva si irevocabila atunci nu mai e nevoie de acordul lui nici la serviciul pasapoarte si nici la iesirea din tara. Si nu uitati sa cereti in tribunal si pensie alimentara...Succes!
Copilul il cresc exclusiv eu.Ce pensie sa cer cand nu are nici un venit?Dar nici nu am nevoie.Am cu ce s aimi cresc copilul si nu am nevoie de el.Acum nu ii cunosc nici domiciliul.
denine a scris:

Copilul il cresc exclusiv eu.Ce pensie sa cer cand nu are nici un venit?Dar nici nu am nevoie.Am cu ce s aimi cresc copilul si nu am nevoie de el.Acum nu ii cunosc nici domiciliul.

Cat timp instanta nu v-a incredintat dvs. copilul atunci veti fi mereu la mâna lui in ceea ce priveste pasaportul si iesirea din tara a minorului. In ceea ce priveste pensia alimentara asta e un drept al copilului si nu al mamei si e treaba tatalui sa se descurce cu plata.
Stiu ca e dreptul copilului dar nu are din ce sa imi plateasca.Dar oare am sansa ca instanta sa imi incredinteze copilul?

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui antonela2011 antonela2011 am un baietel de 11 ani este trecut pe numele tatalui sau insa noi nu am fost casatoriti legitim,suntem despartiti de 10 ani in tot acest timp copilul a fost ... (vezi toată discuția)
Adaugare nume minor pump pump buna ziua.am un copil de 17luni,care poarta numele tatalui.noi n-am fost casatoriti,acum suntem despartiti,de cand bebe avea 3luni.eu as vrea sa-i adaug ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)