buna ziua.am un copil de 17luni,care poarta numele tatalui.noi n-am fost casatoriti,acum suntem despartiti,de cand bebe avea 3luni.eu as vrea sa-i adaug copilului si numele meu ,iar tatal nu este de acord,exista sanse in instanta?mentionez ca atunci cand l-am declarat pe numele lui,nu stiam k nu mai vrea sa se insoare,iar la scurt timp am ramas si sa-l cresc singura.multumesc
Din pacate fara acordul tatalui pana la varsta de 18 ani a copilului nu puteti face nimic. Dupa 18 ani copilul dvs. poate solicita schimbarea numelui pe cale administrativa, fara a avea nevoie de acordul tatalui, fiind major, ba mai mult poate renunta la numele tatalui pentru a-l lua doar pe al dvs. Puteti incerca in instanta, poate fiind constrans(eu stiu, ceretii pensia alimentara, stabilirea domiciliului copilului, incredintarea lui spre crestere si educare dvs) cedeaza si isi da acordul. Atentie, acordul sa fie scris in fata unui notar public, sau in fata instantei, nu verbal.
Schimbare nume
cutenicole7
Buna tuturor! Am o mare problema in ceea ce priveste numele fetitei mele. Am avut o relatie lunga,din care a rezultat Giorgia,tatal fiind italian.De ... (vezi toată discuția)