am un baietel de 11 ani este trecut pe numele tatalui sau insa noi nu am fost casatoriti legitim,suntem despartiti de 10 ani in tot acest timp copilul a fost crescut de mine fara ca tatal nici macar sa l viziteze,el fiind mai mult arestat.acum as dori sa mi iau baiatul in italia dar tatal nu mai este de gasit nimeni nu mai stie nimic de el.ce pot sa fac sa nu mai fiu nevoita sa depind de el ?va multumesc!
va veti judeca cu tatal in instanta pt incredintarea copilului. odata ce obtineti o hotarare definitiva si irevocabila, puteti iesi din tara cu minorul fara acordul tatalui.
daca nu-i cunoasteti adresa, cereti incuviintare de la instanta pt a-l cita prin mica publicitate.
trebuie sa faceti in instanta o cerere de incredintare a minorului si cu respectiva hotarare def si irevocabile puteti iesi cu minorul din tara. pana atunci nu se poate face. sunt diferite modalitati de citare a paratului, chiar daca nu ii stiti adresa unde locuieste. o sa va indrume avocatul pe care il veti angaja.
Singura cale legale este de a da in judecata "tatal" pentru incredintare minor.Avand sentinta definitiva si irevocabila nu mai sunteti legata de semnatura acestuia. Altfel... corectati-ma daca gresesc!!! - nu puteti scoate minorul din tara.
Singura varianta pentru a nu mai depinde de acordul tatalui, acord necesar iesirii din tara insotita de minor, este formularea unei actiuni de incredintare a minorului.
Veti cita paratul initial la ultimul domiciliu cunoscut, apoi veti efectua prin intermediul instantei o adresa la SEIP pentru a se verifica cu ce adresa de domiciuliu se afla in evidente si totodata daca stiti ca este posibil sa fie arestat, trebuie solicitata si efectuarea unei adrese la Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru a se comunica daca acesta se afla in executarea vreunei pedepse si in functie de rezultatul acestor adrese,daca nu este de gasit, veti solicita incuviintarea citarii prin publicitate potrivit art.95 c.proc.civ.
Angajati avocat.