avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea unui minor din tara fara semnatura tatalui

am un baietel de 11 ani este trecut pe numele tatalui sau insa noi nu am fost casatoriti legitim,suntem despartiti de 10 ani in tot acest timp copilul a fost crescut de mine fara ca tatal nici macar sa l viziteze,el fiind mai mult arestat.acum as dori sa mi iau baiatul in italia dar tatal nu mai este de gasit nimeni nu mai stie nimic de el.ce pot sa fac sa nu mai fiu nevoita sa depind de el ?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: antonela2011 , utilizator 20:03, 29 Martie 2011
multumesc mult,as dori sa mai stiu daca ma pot reprezenta singura?
Este evident optiunea dvs., insa ma indoiesc ca va veti descurca fara asistenta juridica a unui avocat, mai ales ca pana veti ajunge sa aveti la dosar procedura legal indeplinita vor trece cateva termene, apoi vorbim de o citare prin publicitate care impune anumite reguli, citare care va trebui facuta pana la ultimul termen de judecata.
De asemenea, va trebui sa administrati probe cu inscrisuri, martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), interogatoriul paratului, ancheta sociala , deci vorbim de un proces de lunga durata si cu multiple probatorii, dar optiunea asa cum spuneam va apartine.
antonela2011 a scris:

multumesc mult,as dori sa mai stiu daca ma pot reprezenta singura?

Da, va puteti reprezenta singura .. nu este obligatoriu sa va angajati un avocat ..
buna seara, as dori sa stiu daca pot sa l dau eu pe tatal copilului in cautare prin publicitate am nr de dosar se poate sau sta doar in proitatea autoritatilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil cu parinti necasatoriti tamsin09 tamsin09 Am un copil rezultat dintr-o legatura cu un cetatean german casatorit. Copilul este recunoscut de tatal lui. As dori sa stiu cum as putea obtine custodia ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe numele mamei denine denine Am si eu o intrebare: Cum pot sa imi trec copilul pe numele meu? Copilul are 2 ani si e pe numele tatalui.Noi nu suntem casatoriti,nu am fost casatoriti nu ... (vezi toată discuția)
Cum pleci in ue cu copilul fara procura din partea tatalui? Daniela0407 Daniela0407 Buna ziua, am si eu o problema destul de complicata si sper sa gasesc o rezolvare prin intermediul dvs. Am o fetita de 3 ani si jumatate si as dori sa plec ... (vezi toată discuția)