Buna seara.Am si eu doua intrebari,daca puteti,va rog ajutati-ma cu un sfat:
1. Este posibil ca in urma unei hotarari judecatoresti sa se dea numele de familie copiilor(gemeni),daca fiul meu(presupusul tata) nu i-a recunoscut in instanta? Nici macar nu s-a prezentat cand a fost citat,si nici la IML.Si totusi acum copii ii poarta numele.Ma gandesc ca o fata oarecare poate aduce 2 martori si sa actioneze pe cine doreste in instanta,ca si in cazul fiului meu, sa aibe castig de cauza si sa ii poarte si numele domnului "X".
2.Cativa ani,obligat fiind de instanta,fiul meu a platit pensie alimentara,numai ca de aprox 2ani nu mai are loc de munca,si nici posibilitatea de a mai achita.In acest timp s-a casatorit si are 2 copii,doar nora fiind salariata.
Mama gemenilor a fost plecata din tara si copii au ramas la parintii ei.De curand s-a intors si a facut demersurile legale pentru a-l obliga pe fiul meu s-ai plateasca pensia. Politia i-a trimis fiului meu o citatie pe care scrie dosar penal.Ce e de facut?Deja s-a strans o suma destul de mare pe care nu o va putea achita.A primit si de la banci somatie de plata.
Mentionez ca situatia noastra financiara a fost si este precara.Tocmai de aceea nu am avut bani nici in trecut pentru angajarea unui avocat pentru a ne ajuta.
Va multumesc anticipat.
1. daca nu erau copiii lui, trebuia sa se prezinte sa se apere.. se ajungea la test adn si se putea dovedi ca nu e tatal gemenilor, dar daca nu l-a interesat aspectul.. asta e.
nu era obligatoriu sa fie asistat de avocat
2. daca nu are venituri , nu are cum plati si nu va fi trimis in judecata.
poate fi executat silit , daca are ceva bunuri in proprietate. cand se va angaja, i se poate pune poprire pe salariu.
cand se va angaja, va trebui sa platesca, ca altfel risca sa fie condamnat
1. Daca paratul desi legal citat nu s-a prezentat pentru a-si formula apararea, pozitia sa de pasivitate fata de actiunea promovata este echivalenta cu achiesarea= acceptarea admiterii acesteia.
2. In momentul in care fiul dvs. a ramas fara venituri, avea posibilitatea sa solicite instantei, stabilirea pensiei in functie de venitul minim pe economie ( mai ales ca de la acel moment au trecut 2 ani), ori si de aceasta data el a ramas in pasivitate, desi cunostea faptul ca s-a stabilit ca este tatal a doi minori si este obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestora.
In privinta plangerii pentru abandon de familie formulata de catre mama minorilor, fiul dvs. va trebui sa probeze ( ramane de vazut daca va putea) ca desi a facut toate demersurile ce tin de persoana sa, pentru a-si gasi un loc de munca, acesta nu a fost angajat nicaieri si ca urmare s-a aflat in imposibilitatea de a achita pensia minorilor.
- Relatia cu aceasta dra a fost pasagera,ca toate relatiile pe care le a avut dra.
-Fiul meu are din pacate 6 clase,de aceea nu il angajeaza nimeni,a incercat sa isi continue studiile la fara frecventa,dar nu a reusit.Inainte lucra in constructii,dar de cand cu criza nu se mai gaseste loc de munca in acest domeniu.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
studiile le poate continua si acum, ca tot sta acasa.
poate depune cerere la instanta de micsorare a pensiei si pt ca nu mai are venituri ( ia adeverinta de la financiar) si pt ca intre timp i s-au mai nascut 2 copii
Din pacate de trei ani il tot inscrie sotia lui la scoala,dar se pare ca nu are suficienta ambitie si spune ca ii este rusine.
Va multumesc din suflet pentru ajutor.:vishenka: