avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comunicare sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comunicare sentinta civila

Buna ziua,
Am primit Comunicarea unei sentinte civile de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren si are in final urmatoarea sentinta:

" Admite plingerea formulata de petitionarul X in contradictoriu cu intimatele Comisia judeteana Z si Comisia locala Y.
Admite cererea de interventie in interes propriu formulata de intervenienta (sora lui X).
Reconstituie dreptul de proprietate pentru supafata S.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica astazi..."

Eu fiind sora petitionarului X (si mi s-a admis cererea de interventie) ce anume trebuie sa fac in continuare? La ce se refera "drept de recurs"? Daca intimatele fac recurs, ma anunta la posta?
Va rog mult sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuare.
Cu multumiri,
Miilan
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:39, 11 August 2008
Având în vedere faptul că dv. vi s-a admis cererea de intervenție în interes propriu, respectiv propria acțiune grefată pe acțiunea principală a altuia, nu aveți de ce să atacați hotărârea. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aşteptaţi curgerea termenului de recurs pentru toate părţile, respectiv cele 15 zile de recurs, după care veţi merge la arhiva judecătoriei şi cu nr. de dosar pe care-l aveţi din sentinţă sau din citaţie, veţi solicita informaţii dacă vreuna din pârâte Comisia judeţeană sau Comisia locală de aplicare a Legii nr. 18/1991 a declarat recurs.
Dacă vi se spune că da, veţi aştepta citaţie de la Tribunal urmând a se judeca recursul declarat de pârâtă/pârâte.
Dacă nu s-a declarat recurs, veţi putea învesti cu formulă definitivă şi irevocabilă hotărârea pe care o aveţi urmând a o întabula. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem 3 parti. reclamant (x), parat(y), intervenient accesoriu(z). ... ionita_emil ionita_emil Avem 3 parti. Reclamant (X), Parat(y), intervenient accesoriu(z). Instanta admite cererea de interventie in principiu a intervenientului Z printr-o incheiere ... (vezi toată discuția)
Casare pentru motive de ordine publica CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua! As dori sa va supun atentie o speta cei drept un pic cam dificila din punctul meu de vedere si va rog daca se poate o parere. Am avut un dosar pe ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)