avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Salut, am rugamintea sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca se poate: am un var care a fost rugat defapt mintit de niste prieteni sa ii duca cu masina lui personala la un baiat care avea sa le dea o suma de bani, el initial nu a vrut deoarece nu poseda permis auto iar la insistentele acestora a aceptat sa mearga cu ei doar ca sa nu le lase masina in custodie. Ajunsi la locul cu pricina acestia l-au pus sa ii astepte in masina , au coborat din masina ora 3 dimineata in jud calarasi ei fiind din dambovita au mers la victima au intrat in casa peste el si sotia sa victima a scos un pistol cu gaz iar ei l-au lovit cu o bate in cap legandu-i pe amandoi iar sub amenintari le cereau bunurile. acestia au gasit in locuinta victimei un laptop 6 tel mobile suma de 40000 RON si 100 gr de aur dupa care au plecat lasad victima in coma ei fiind mascati. s-au intors la masina si au zis gata hai sa mergem. Dupa o luna de cautari au fost gasiti au gasit o parte din bunuri la ei iar la varul meu nu au gasit nimic decat un telefon care il luosese imprumut de la acei prieteni. A fost amenitat ca daca vaa face denunt v-a fi omorat iar el s-a conformat. Acum are al 2-lea mandat de arestare preventiva a 29 de zile. Mentionez ca nu are cazier. are tatal si fratele decedati siind intretinator de familie avand o sora cu handicap ( surdo-mut) toti il cunosc ca o persoana sociabila la locul ei fara sa fi deranjat vreodata pe cineva; ce sanse are sa scape ce sanse nu iar daca se va pronunta vreo pedeapsa ce se poate face. Daca ma pute-ti ajuta lasa-ti un contact sa putem vorbii conditiile in care pute-ti face ceva va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragnescu , utilizator 01:18, 26 Iulie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este grava , deoarece varul dvs. va fi acuzat pentru infractiunea de complicitate la talharie , in conformitate cu disp.art26 rap.la art..211 c.pen , in conditiile agravante , prev de lit. a (doua sau mai multe persoane , b. (prin amenintare cu arma) ,d. (in timpul noptii) , f. (dintr-o locuinta)
Pedeapsa complicelui este aceiasi cu a autorilor , adica de la 5 ani la 20 de ani inchisoare.
Pe de alta parte , faptul ca a beneficiat de unul dintre telefoanele furate ,mai ales daca nu poate face dovada ca i-a fost imprumutat ,astfel cum aratati dvs , nu face decat sa intareasca aceasta invinuire de complicitate.
Masina cu care a participat la savarsirea infractiunii va fi confiscata , in temeiul art.118 c.pen.
Daca el nu poate face dovada ca nu a cunoscut situatia reala , ca de fapt a fost mintit de autori si ca a participat la infractiune , fara ca sa stie , il va pune in situatia de a suferi o condamnare destul de drastica.
Sfaturile care ar urma sa le respecte , ar fi angajarea unui avocat penalist bun(in limita posibilitatilor materiale) si sa recunoasca faptele , atat la urmarirea penala , cat si in instanta pentru a putea beneficia de o reducere a limitelor pedepsei cu 1/3 ,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
Doar cu o aparare buna si foarte greu , ar putea beneficia de o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supravghere , avand in vedere circumstantele personale de care ati facut vorbire (infractor primar , situatie familiala dificila , recunoasterea faptelor si cooperarea aparenta cu organele de urmarire penala)
De curand am inteles ca au fost imtplicate 5 persoane in aceasta infractiune dintre care una a recunoscut ca varul meu nu a stiut si nici macar nu a coborat din masina iar celelalte 3 persoane 2 dintre ele sunt frati si unul este cumnatul unuia dintre ei cel din urm fiind cel care a dat pontul. are putere declaratia tinand cont ca este cea mai vlabila adica a sustinut fara ezitare aceiasi poveste pe cand ceilalti au tot schimabat declaratiile?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una este ce ati inteles dvs si alta este ce cunoasteti in mod efectiv despre dosar.
Asa cum v-am explicat , contactati un avocat penalist iscusit , iar acesta in functie de probatoriile administrate pana in prezent , de situatia de drept si de fapt retinute in dosar , impreuna cu dvs sau/si cu varul dvs , va stabili tactica de aparare.
Situatia pe care a ti mentionat-o se poate lamuri numai daca sunt vazute actele si lucrarile dosarului si aceasta sarcina ii revine avocatului.
A discuta pe presupuneri sau pe ce vi se pare ca ati inteles , dar fara a cunoaste ce este in dosar , nu va ajuta cu nimic pentru ca in cel mai bun caz se pot face prezumtii.
Multumesc mult va sunt recunoscator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare MihaiIancu MihaiIancu Buna seara! se pot da doua pedepse de inchisoare cu suspendare?? (vezi toată discuția)
Accident auto, fara permis de conducere. Claudiu Daniel Claudiu Daniel Buna ziua, Am si eu o nelamurie, am un prieten care a condus o masina si a facut accident (fara victime sau pagube materiale, singura distrugsa fiind masina ... (vezi toată discuția)
Rog sfat in vederea recuperarii permisului de conducere! ContSters183017 ContSters183017 Buna ziua, In luna august a anului in curs am avut un accident de masina, in urma caruia am ramas fara permis de conducere. Tin sa precizez ca eram singur in ... (vezi toată discuția)