avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala

Buna ziua
Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand acest fapt prin neparticipare locatarilor la adunae. De fapt cred ca aceasta presedinta vrea prin acest procedeu sa evite discutiile aprinse si sa-si asigure in continuare presidentia, deoarece locatarii sunt nemultumiti de prestatiile ei.Sub disctonul "dezbina ca sa cuceresti", consider ca faramiteaza aceasta adunare unde la fiecare bloc incheie cate un proces verbal.Intrebarea mea este daca acest lucru poate fi considerat legat si aceste sedinte pot fi luate in considerare, personal nu as mai participa la astfel de tiganii, unde se vorbesc verzi si uscate si nu se intreprinde nimic si mai ales nu se poate lua o hotarare comuna a majoritatii.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: odishor , utilizator 13:38, 25 Iulie 2011
Nu are cum sa faca acest lucru ... cele 14 blocuri sunt reunite intr-o singura asociatie? ... daca da, atunci Adunarea Generala nu poate fi organizata pe blocuri.
Cred ca face acest lucru pur si simplu pentru ca daca ar face AG pe 14 blocuri ar trebui sa ocupati o strada, sau sa inchirieze o sala (care costa bani) etc.
Ce motiv ar avea sa va dezbine? Ce avantaje si-ar trage ea din toata aceasta poveste?

Din motive obiective (spatiu, dificultati in desfasurarea in bune conditii a AG) o poate face si pe blocuri. In fond pune aceleasi probleme in dezbatere la fiecare bloc. Care ar fi problema? Nu poate dezbate blocul dv. daca nu e si alt bloc de fata?

Daca dv. considerati asa, nu vad ce va impiedica sa iesiti din asociatie, creaindu-va propria asociatie care n-ar mai fi in pozitia de a fi dezbinata....

Pentru discutarea si luarea unor decizii aferente unui bloc, unei scari de bloc, presedintele poate convoca numai proprietarii acelui bloc sau acelei scari la o SEDINTA dar nu adunare generala.
Intr-o asemenea sedinta, de exemplu proprietarii unei scari pot decide sa-si instaleze un interfon si hotarasc majoritatea din acea scara, neafectandu-i pe proprietarii de la alte scari.
Dar intr-o adunare generala presedintele prezinta situatia intregii asociatii, cenzorul prezinta situartia financiar-contabila si raportul intocmit pentru intreaga asociatie, proprietarii trebuie sa-si aleaga membrii comitetului, presedintele si comisia de cenzor pentru intreaga asociatie, ceea ce nu se poate face organizand 14 adunari generale, cate una pe fiecare bloc. Poate sa rezulte 14 presedinti in acea asociatie, 14 comitete si 14 comisii de cenzori, ca poate fiecare bloc vrea sa-si aleaga oameni pe care-i cunosc.
Apoi conform legii adunarea generala isi alege presedintele, membrii comitetului si cenzorii dintre proprietarii membri ai asociatiei PREZENTI la adunare.
Ori la adunarea organizata pe un bloc vor lipsi proprietarii celorlalte 13 blocuri...
Asadar se pot organiza sedinte pe bloc, scara, tronson, palier in functie de problemele de rezolvat dar nu adunari generale.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Adriantot, moderator
va multumesc ptr raspunsuri, intrebarea mea era daca e legal ca adunarea generala, (si aici ma refer nu la o adunare a unei scari de bloc sau al unui bloc ci la adunarea generala a celor 14 blocuri constituite intr-o singura asociatie, ) se poate cum am arata mai sus, face in episoade de 14 sedinte la fiecare bloc in parte.Scopul presedintelui ar fi ca sa nu trebuiasca sa tina piept la un numar mare de persoane care ar dori schimbarea lui.Am citit ca doar in situatii exceptionale poate fi intrunita aceasta adunare generala in acest fel, ori la noi in asociatie a devenit o practica permanenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Loviturã de... asociație silviu_n silviu_n În asociația noastră a intervenit următoarea situație, generată de nemulțumirea a 2 membri ai comitetului care au mai atras încă 2 de ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)