avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa

Buna ziua,
Poate fi vanduta o casa de catre proprietarii ei, doi parinti, catre unul dintre copii, fara ca celalalt copil sa-si dea acordul? Ambii copii sunt majori.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: mihaela878 , utilizator 08:57, 25 Iulie 2011
Casa este bun comun al parintilor ... copiii nu au nici o contributie la aceasta si ca atare parintii pot dispune cum vor de acest bun, fara a necesita acordul unuia sau altuia dintre copii, care nu au nici un drept la bunurile parintilor.
Esential este insa ca la vanzare sa fie indeplinite conditiile de valabilitate pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea ... Simona Ionela Simona Ionela buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea unei case intre soti,unul dintre soti i-a dat partea lui unui copil avand boala de handicap ... (vezi toată discuția)
Soluție pentru oferirea de bunuri imobile nepoților: cadou/donație, sau moștenire? KleopatraK KleopatraK Bun gasit stimati avocati! Numele meu este Cleopatra K., sunt din Galati si am 40 de ani. Sunt convinsä cä timpul d-strä este limitat si totusi realizand ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare imobil silviu677 silviu677 daca unul dintre parinti nu are discernamant,celalalt poate sa vanda un imobil,fara acordul copiilor ,avand in vedere ca acestia au 3 copii majori si daca da ... (vezi toată discuția)