avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac procesul verbal si decizia de incetare a ctr. de munca.Nu sunt foarte sigura cu ce articol ii desfac ctr. de munca: art 61 litera a, cu respectarea art. 251-252 din CM?
Va rog sa ma ajutati.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 28 Iulie 2011
Da, acesta ar fi temeiul, insa va trebui sa efectuati cercetarea disciplinara prin convocarea salariatului, conform art.251 CM.
Temeiul de drept al incetarii, in cazul expus de dvs, il constituie art.61 lit.a C.mun.
Nu inteleg de ce ar fi 61 litera c?Puteti sa-mi explicati?
Daca nu este cu suparare mai am un caz.In perioada 25.07-29.07 am cerere de CFP si salariatul a venit ieri dupa ora 16 si a lasat o cerere de demisie incepand cu 25.07.Eu ce fac acum?
Anulez cererea de CFP si iau in considerare demisia sau il las in fara plata si ii aprob demisia incepand cu 01.08.2011?
Multumesc de ajutor!
In CIM nu este si termen de preaviz ce ar trebui respectat?
Exista termenul de preaviz insa se poate renunta la el.

Alte discuții în legătură

Revisal IARCA IZABELA IARCA IZABELA Care este data limita de depunere REVISAL. (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si demisie simultan? irinuxa irinuxa buna seara.Lucrez de 6 luni,deci asta e toata vechimea mea...am gasit un post mai bun si la care nu mai fac naveta(acum fac 120 km zilnic fara decontare),insa ... (vezi toată discuția)