mana23 a scris:
Multumesc pentru raspuns. In certificatul de mostenitor al tatalui meu (dupa tatal sau) este mentionat: "terenurile au fost mostenite de defunct (bunicul meu) de la parintii sai decedati de peste 30 ani si pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate cf legii 18/1991 asa cum rezulta si din titlul de proprietate nr xxxxx din 1995 di transcris de Judecatoria P Neamt sub nr xxxxx, iar casa a fost construita inainte de casatorie".
Pe acelasi certificat de mostenitor bunica a renuntat la succesiune.
Inteleg din aceste mentiuni ca terenurile erau dobandite de bunicul meu, deci ea nu ar fi avut nici un drept sa-l instraineze???
În situaţia dată, bunul era bun propriu al bunicului, fiind moştenire de la părinţii săi, astfel că bunica a înstrăinat nelegal un bun care nu-i aparţinea nici măcar în codevălmăşie, mai mult bunica a renunţat la moştenirea lăsată de defunctul ei soţ în mod expres. Introduceţi o acţiune în justiţie pentru anularea actului de înstrăinare TOTAL NELEGAL. Succes!
Cu privire la răspunsurile unora dintre colegii mei, nu le luaţi pe toate în seamă, ci numai ce vă satisface interesul pentru care aţi apelat la acest site.
În rest, să auzim numai de bine! ;)