avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte

Buna ziua, am infiintat o firma de curand si am mentionat persoanei in cauza sa treaca procentajul de 60%- 40%, dansa a trecut 50-50. Nu ar trebui oricum sa existe si un actionar majoritar? As dori sa schimb acest lucru cu procentajul initial. Intrebarea mea este ce act trebuie intocmit, un act aditional sau ce anume?
Va rog de asemenea sa ma mai ajutati cu un raspuns. Am o mica afacere pe o firma X. Vreau ca sa inchiriez spatiul comercial pe firma mea de care v-am mentionat mai sus si ca firma X sa-si desfasoare in continuare activitatea. Cum trebuie sa procedez,

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 13:58, 25 Iulie 2011
Buna ziua
Ar trebui sa faceti o cesiune de creanta si aveti nevoie de urmatoarele acte: hotarare a adunarii generale a asociatilor in care sa scrieti procentele asa cum doriti sa fie, adica art. 1 cesionarea partilor sociale astfel cum urmeaza............., act constitutiv actualizat cu modificarile aduse prin hotararea aga, contract cesiune parti sociale, faceti un dosar cu toate actele si le depuneti la registrul comertului.

detinerea partilor sociale intre actionari se face in consonanta cu actul constitutiv.nu este obligatoriu sa existe un actionar majoritar intr-o societate(legal vorbind).Practic, partile sociale se distribuie intre actionari in conformitate cu capitalul social initial depus de fiecare actionar si mai ales de vointa intima a actinarilor!(conform actului constitutiv).daca se doreste o redistribuire intre actinari a partilor sociale, se face conform celor exprimate de colega mai sus.Desigur, doar in cazul in care se accepta unanim acest lucru;in caz contrar, doar prin instanta..
in ce priveste al 2-lea aspect ridicat:
se face pur si simplu un contract de inchiriere intre firma x si firma Y;atentie: aceasta inchiriere se poate face doar cu acceptul administratorului(in functie de ce puteri are conform actului constitutiv sau printr-o decizie a adunarii generale.Va trebui pe urma sa faceti un act aditional care sa prevada ca societatea Y isi va desfasura activitatea si la punctul de lucru.. si depus la ORC.
In contractul de inchiriere se va mentiona si faptul ca societatea X isi va desfasura in continuare activitatea in respectiva locatie(dar va trebui sa precizati ce cheltuileli vor fi suportate de firma X, etc).Cu alte cuvinte, nu trebuie respectata o forma anume a contractului de locatiune.(este practic de acordul de vointa comuna a partilor).
Desigur, are relevanta cine anume este proprietarul respectivului spatiu, (daca exista posibilitatea legala de sublocatiune,etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare actionari sa caprice caprice Buna ziua, intr-o societate comerciala pe actiuni cu 2 actionari, se doreste inlocuirea actinarilor cu alri 2.. Care este procedura, sau documentele care ... (vezi toată discuția)
Nulitate act aditional act constitutiv luminel luminel Speta este urmatoarea: Printr-un act aditional la actul constitutiv intocmit la reg com in anul 2007, s-a schimbat sediul soc al firmei si s-a cooptat in ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale popapopa popapopa Buna ziua, Am urmatoarea speta: X cesioneaza catre Y partile sociale ale unei societati comerciale. Se procedeaza conform dispozitiilor legale, la Oficiul ... (vezi toată discuția)