In cadrul societatii la care lucrez ma confrunt cu urmatoarea situatie: am cativa clienti care au o creanta neachitata din anul 2008. S-a luat decizia de a vedea starea acestor societati si recuperarea/stingerea respectivelor solduri cumva. Acum, problema e ca o parte din acestea apar la Registrul Comertului ca fiind radiate, dar la acea vreme nu am fost instiintati sa ne inscriem la masa credala. Am sunat la Finante, iar o doamna "super draguta" mi-a spus ca dak societatea noastra nu s-a incris la masa credala nu pot sa imi deduc macar TVA-ul aferent acelei creante si ca singura varianta ar fi trecerea pe venituri. Ma poate ajuta cineva si pe mine cu o parere? Cum as putea sa procedez in cazul de fata?
sunt prea evazive informatiile prezentate de dvs.De exemplu, este posibil ca anumite creante pe care le detineti sa fi intrat in prescriptie, etc.Oricum, va sugerez sa parcurgeti cu atentie legea 86/2006(legea insolventei).Exista oricum posibilitatea de a se intra la masa credala si dupa radierea societatii, daca sunt intrunite anumite conditii.
Va dau unul dintre cazuri: facturi din ian-martie 2008, debitorul apare pe recom ca fiind radiat din 26.05.2011. Nu am primit notificare de inscriere la masa credala, insolventa fiind ceruta de unul dintre creditori. soldul este destul de maricel, dar nu intrunea conditiile de a cere insolventa.:stunned:#-o
Din pacate, daca societatea debitoare este radiata, de la data radierii ea nu mai exista, si-a incetat existenta si personalitatea juridica. Nu mai aveti cum sa recuperati, din nefericire acele sume de bani, pt ca nemaiexistand societatea debitoare nu aveti impotriva cui sa va indreptati, debitorul nemaivand capacitate si calitate juridica.:(