avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat timp poti fi retinut de echipajul de la circulatie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat timp poti fi retinut de echipajul de la circulatie pentru verificare?

1)Daca un echipaj de circulatie te opreste in trafic (control de rutina) tu esti in regula din toate puntele de vedere legale Nu este actiune organizata Cat timp te poate retine (opri) 2)Daca agentul de circulatie iti face semn sa opresti in zona interzisa si se produce un accident, Cine se face vinovat de producerea accidentului?
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 11:24, 26 Iulie 2011
1. orice politist te poate retine ptr max 24 ore cf art.31 din legea 218/2002. presupunind ca nu aveti legaturi cu un dosar penal.

2. conducatorii auto sunt obligati sa respecte semnele agentilor de circulatie. vinovatia se stabileste in urma expertizelor, analizarii dinamicii accidentului, etc etc.
ma refer la oprirea pentru control nu ca-ar avea un motiv intemeat. Atunci eu daca plec din puntul A in puntul B si sint in strada 20 de politisti eu risc s-a fac acea distanta in 20 de zile
nu chiar asa :) nu exista un termen anume, controlul se face atit timp cit este necesar ptr verificarea datelor prin statia Tetra, intocmirea pv, etc.
de asemenea, trebuie sa opriti de atitea ori cite echipaje va fac semn sa opriti. asta este.
am cautat art 31 din legia 218/2002 dar nu exista pe sait avocatnet O fi vre-o greseala
din cate stiu ori ce lege Are si instructiuni be aplicare. Nu am cunostinta ca un politist are voie sa retina o persoana 24 ore fara mandat si fara motiv intemeat. Eu ma refeream la echipaj control circulatie avand in vedere ca nu ai savirsit nici o abatere de circulatie nici cea mai mica 0 abatere.

Alte discuții în legătură

Tahograf defect louisa louisa Buna ziua, In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)
,,controlul de rutina" este o metoda abuziva de a opri o masina. cai de atac? rosal10 rosal10 Buna seara. O tema destul de discutata este [b]motivul opririi unui conducator auto de catre un echipaj de politie[/b] ,,Controlul de rutina\\" nu este ... (vezi toată discuția)
Probleme diagrama tahograf tomas88 tomas88 Buna ziua. Problema mea ar fi ca din motive personale nu am reusit sa schimb diagrama tahograf la timp si doua ore de pauza s-au incalecat peste doua ore de ... (vezi toată discuția)