1)Daca un echipaj de circulatie te opreste in trafic (control de rutina) tu esti in regula din toate puntele de vedere legale Nu este actiune organizata Cat timp te poate retine (opri) 2)Daca agentul de circulatie iti face semn sa opresti in zona interzisa si se produce un accident, Cine se face vinovat de producerea accidentului?
Din cate cunosc eu un control de rutina nu poate depasi mai mult de 15 minute de la oprire si pana la plecare. Asta daca nu trebuie sa se intocmeasca si un PV caz in care timpul se mareste. In rest nu executa controale complexe adica si documente si starea th a masinii si nu se executa controale in cascada, adica sa te opreasca din 50 in 50 de metri. Iar la controlul th al masinilor nu se varifica actele decat la masinile cu probleme la starea tehnica tocmai pt a se scurta timpul de stationare.
Asa ceva stiam si eu, un camion de transport marfa mai mare de 3,5 tone are inregistrator tahografic si nu poate fi condus de acelas sofer mai mult de 4ore si 30 minutedupa care trebue o pauza de 45 minute si mai poate conduce iar 4 ore si30 minute si si-a terminat programu urmeaza o pauza de 11 ore chiar daca mai are de facut 10-20 km nui poate efectua chiar daca sia calculat traseu cu o viteza de 35-40 km/h Dovada tahograf ramine 28 zile la sofer timp in care poate fi amendat de ARR si amenda e 5000-10000 si la salarile pe care le iau soferi,acea dovada se depune la sediu firmei si acolo la control ARR primeste amenda firma si soferu daca are abateri repetate se poate suspenda chiar si anula atestatu profesional al soferului si nu mai poate profesa. Daca soliciti politistului sa faca specificare pe diagrama tahografului,daca vrea bine daca nu, cu D-zeu in nainte, tu nu poti vace dovada intirzieri motivate ar fi urmarirea prin GPS a masini acolo unde are logistica aferenta. Dar trebuie dovada ca politistu avea ordin de serviciu in acea zi la ora si locul respectiv cea ce e o banalitate la noi in Romania de azi. De aceia am deschi acest subiect care cred ca are un interes destul de larg si ar trebui sa cunoastem si instructiuni de aplicare a legi. Va multimesc D-l Avocat Adrian Tudor.
Tahograf defect
louisa
Buna ziua,
In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)