avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme diagrama tahograf
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme diagrama tahograf

Buna ziua.
Problema mea ar fi ca din motive personale nu am reusit sa schimb diagrama tahograf la timp si doua ore de pauza s-au incalecat peste doua ore de conducere deci in loc de maxim 24 ore am 26 ore pe o diagrama. Intrebarea ar fi daca acest lucru se poate motiva prin ceva fara a atrage dupa sine vreo amenda sau daca nu atunci la ce ma pot astepta ?
Cel mai recent răspuns: tomas88 , utilizator 14:10, 23 Mai 2010
Recent am depus o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie prin care s-a constatat ca soferul firmei a incalcat timpul legal de mers continuu cu 24 de minute, amenda aplicata firmei fiind de 3000 lei.
In motivare am sustinut faptul ca siferul se afla intr-o zona cu serpentine, drumul era in lucru , astfel ca a fost nevoit sa mai conduca pana intr-o zona unde a putut parca pentru a efectua pauza intre doua perioade de condus. Nu stiu daca judecatorul va intelege situatia...dar merita incercat.
In cazul dvs...este bine sa mergeti la un service al tahografelor si sa incercati sa obtineti o adeverinta care sa ateste situatia descrisa. Cred ca numai acest inscris va va putea ajuta in fata organelor de control sau a instantei , in situatia in care primele nu va inteleg.
inteleg ca nu ai fost inca oprit la vre-un control si sa ti se gaseasca acest fapt. dar daca, doamne fereste, se intampla, aici depinde foarte mult de cat de intelegator sau de batut in cap e inspectorul de trafic ARR. oricum in cel mai rau caz, faci contestatie si mergi pe inlocuirea amenzii cu avertisment pe motiv de neglijenta. in principiu, inteleg ca nu ai condus mai mult decat era permis doar ca ai uitat sa schimbi diagrama atunci cand trebuia. Nu-i asa;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
cos_ionel, utilizator
Asa e sunt in regula cu orele de conducere si cu cele de pauza doar mi sa incalecat 2 ore de pauza pe doua ore de conducere. problema e ca fac si extern si nu stiu cit de intelegatori sunt autoritatile de afara.
poate bravez, dar eu, ca sa nu risc sa ma opreasca vre-un cap patrat pe traseu si sa nu inteleaga realitatea faptei, m-as duce la sediul ARR din localitate cu diagramele anterioare si le-as explica situatia. sunt sigur ca ar intelege si ti-ar stampila diagrama cu pricina si ar mentiona pe ea ca e in regula.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
cos_ionel, utilizator
mersi pt sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp poti fi retinut de echipajul de la circulatie pentru verificare? alexandruteutisan alexandruteutisan 1)Daca un echipaj de circulatie te opreste in trafic (control de rutina) tu esti in regula din toate puntele de vedere legale Nu este actiune organizata Cat ... (vezi toată discuția)
Tahograf defect louisa louisa Buna ziua, In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)
Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)