hiii :P am si eu o nelamurire/curiozitate si am dorit un raspuns de la cineva in masura sa imi explice. toata problema este de fapt ca eu am copilarit fara tata, lucru care m-a afectat enorm. la varsta de 10 ani (acum am 17) era cat pe ce sa mor impreuna cu unchiul meu intr-un accident de masina. am avut o copilarie zbuciumata iar la varsta de 14 ani am fost diagnosticata de catre psihiatru cu paranoia. timp de un an de zile am luat anti-depresive si vitamine la indicatia medicului dupa care am reusit sa-mi revin si sa incep o viata mai normala.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) am avut parte de pensie de urmas pana la 16 ani, dupa care nu am mai fost eligibila (cica) s-o obtin, dar eu sunt eleva si nu inteleg de ce nu as putea primi pana la terminarea studiilor. situatia materiala nu este extraordinara si chiar m-ar fi ajutat intr-o oarecare masura. cui trebuie sa ma adresez?
2) aici are de-aface cu paranoia mea. am cunoscut un baiat (24 ani) anul trecut. i-am explicat clar ca sunt prea mica pentru el si sa astepte sa mai cresc. spunea ca-i place de mine dar nu l-am cunoscut niciodata personal deoarece eram si prea mica si era o distanta de 250 km intre noi. am vorbit doar pe messenger si l-am tot amanat. tot imi scotea ochii cu nu stiu ce masina are, vila .dar i-am explicat ca nu caut chestiile astea. am avut tot felul de discutii de orice natura pe mess, va dati seama ca ne cunoastem foarte bine virtual. ;) nu i-am dat neaparat sperante ci doar am inceput sa-l aman cu intalnirea noastra face2face. am vorbit prin decembrie si pentru ca devenise obsedat de mine i-am spus ca plec in alta tara la niste rude deoarece am niste probleme de rezolvat acolo si sa ma caute prin aprilie (am zis ca mai e timp sa gasesc ceva intre timp). pe 1 aprilie mi-a dat add de pe alt id, ca nu m-a uitat si bla bla. mi-am dat seama ca n-am cu cine asa ca i-am dat ignore. ideea e ca eu am avut acum ceva timp un vis care s-a adeverit. am visat ca era o batrana care s-a aruncat in fata metroului cand venea iar peste putin timp am auzit ca s-a aruncat un barbat in fata lui. am zis atunci c-o fi coincidenta dar acum o saptamana l-am visat pe baiatul asta ca se spanzura in fata mea si tot imi zicea ca e numai vina mea. :stunned:
acum ma tot gandesc (ca nu prea l-am mai vazut pe messenger) sa nu se fi sinucis naibii...am momente cand imi dau seama de ce balarii pot debita dar am mai trecut printr-o perioada acum 3 ani si nu as vrea sa mai patesc asa ceva. am momente cand pufnesc in plans si ma vad dupa gratii si momente in care pufnesc in ras si imi zic ca nu sunt sanatoasa. da, una din fobiile mele, inchisoarea. as prefera sa mor de cancer decat in inchisoare. ca sa scap de alte crize de paranoia trebuie sa gasesc solutia interioara si explicatii logice.
rog pe cineva sa-mi explice daca as avea de suferit dpdv legal daca xulescu s-a sinucis (in urma faptului ca nu am mai vorbit pe messenger). degeaba imi explic singura, sunt si ipohondra si pana nu-mi fac spre exemplu radiografie la plamani sunt convinsa ca am cancer pulmonar.
astept raspunsuri, fara sa fiu luata in bataie de joc cum am fost pe alt forum, fiecare are defectele lui..
Domnisoara, cred ca la prima intrebare va pot ajuta cu un raspuns colegii mei, insa nu am inteles cu ce va putem ajuta privitor la a doua situatie expusa de Dvs. Nu aveti cum sa fiti luata luata in "bataie de joc" pe acest forum. Este o problema medicala, care eu cred ca se poate ameliora, nu stiu daca Dvs. efectuati un tratament in acest moment. Uneori si medicamentele au un efect hipnotic si depresiv. Incercati sa ganditi pozitiv domnisoara, nu negativ..Iar daca nu mai urmati tratament, cred ca ar trebui sa mai consultati un medic. Din toata inima va recomand sa o faceti, pentru tineretea si binele Dvs. . Nu pot sa va doresc decat sa se amelioreze problema pe care o aveti, deoarece tratamentul in asemenea cazuri nu dureaza un an, ci toata viata, din ceea ce stiu eu.
prezentati in extenso motivatia invocata (si mai ales de catre ce for) de a nu mai primi in prezent pensia de urmas.De asemenea, mentionati daca in prezent sunteti eleva(respectiv in ce an de studii sunteti) si daca ati promovat anul scolar 2010-2011.
la prima problema cred ca stie mama mai pe larg situatia. sunt eleva in clasa a XI a, am promovat anul scolar, doar ca nu mai am 16 ani. sa nu fi tinut cont ca sunt inca eleva si sa se fi uitat doar la varsta?
cat despre a doua problema, atat timp cat se gaseste cineva care sa-mi dea argumente logice pentru care-mi fac griji degeaba, voi fi bine. pur si simplu n-am avut pe cine sa-ntreb, doar nu mergeam la mama sa-i zic balariile astea. presupuneam ce s-ar intampla daca un individ cu care am interactionat doar pe messenger s-ar sinucide din cauza ca i-am dat ignore. acum din nou imi vine sa rad, ar mai trebui sa completez cu extraterestri si CIA care vor sa faca experimente cu mine, dar diseara sigur voi avea momente in care ma vad ori dupa gratii ori cu politia in urmele mele. :((
daca ala se sinucide fara sa-l impingeti dvs, nu aveti de ce sa va faceti griji din puct asta de vedere.
in legatura cu pensia, depuneti cerere, atasand dovada ca inca sunteti elev.
pt alte probleme... apelati la un psihiatru
Pentru pc.1: sa inteleg ca esti la liceu. Ai fregventat cursurile? Vigurezi cu absente scolare? Situatia ta este cunoscuta de catre Asistentii Sociali? Mama ta unde este?Lucreaza? In functie de raspunsurile sincere la aceste intrebari (la prima citire), poti fi consiliata corect in raport cu problema ta.
Pt dl. avocat... pentru o adolescenta de 17 ani ar fi util sa abordati alt limbaj, mai cunoscut de catre acesta. Nu cred ca acesta detine in vocabular termeni juridici:(
Pentru intrebarea 2... situatia sta asa, in special si pt ca ai probleme medicale de sanatate: nu mai da crezare "indivizilor" de pe internet, pe care nu-i cunosti pt ca nu sti cine sunt cu adevarat. Daca i-ai expus si problema ta medicala, poate sa incercece sa profite de tine pentru alte scopuri. In concluzie fi cu marte bagare de seama cu cine vorbesti. In cazul acesta nu ai de ales decat sa-l ignori total. Personajele de genul acesta sunt destul de periculoase si nu sti ce planuri au. Nu-l mai cauta in niciun fel. Celelalte temeri ale tale sunt inutile. Nu esti si nu vei raspunzatoare pt faptele altora, si nu te mai gandii la "cai verzi pe pereti", caci personajul respectiv face un joc, si este bine-merci. In concluzie, stai linistita caci legal nu raspunzi. In alta ordine de idei si asa cum ai mai primit raspuns, ar trebui sa continui cu un program de psiho-terapie daca nu faci asa ceva in prezent. Iti doresc din tot sufletul multa pace si lumina in suflet!!!!
Santaj sentimental?
ioniboni
daca am o relatie dar care din punctul meu de vedere s-a sfarsit insa la fiecare cearta imi spune \'\'ma omor\'\' daca voi avea vreodata curajul sa ma despart ... (vezi toată discuția)