avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj sentimental?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj sentimental?

daca am o relatie dar care din punctul meu de vedere s-a sfarsit insa la fiecare cearta imi spune ''ma omor'' daca voi avea vreodata curajul sa ma despart riscand ca el sa faca vreo prostie pot pati ceva in fata legii? ca stiu clar de sentimentul de vinovatie ca il voi avea mereu multumesc
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 02:39, 6 August 2010
Dupa pararea mea nu puteti pati nimic. Nu puteti fi tras la raspundere pentru ineptia altora.

===============================================================
Art. 179. - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii

Fapta de a determina sau de a înlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau încercarea de sinucidere a avut loc, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Când fapta prevazuta în alineatul precedent s-a savârsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era în stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapâna pe actele sale, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
NU,santajul sentimental nu este o chestiune juridica. Exista infractiunea de determinare sau inlesnire a sinuciderii prevazuta de art. 179C. pen., conform careia : ,, Fapta de a determina sau înlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau încercarea a avut loc, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când fapta prevazuta în alin. precedent s-a savârşit faţa de un minor sau faţa de o presoana care nu era în stare sa-şi dea sema de fapta sa, ori nu putea sa fie stapâna pe ele, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Doar in aceasta ipoteza, daca vi se poate demonstra vinovatia , ati putea fi trsasa la raspundere penala. Totusi, incercati sa vorbiti cu prietenul , sa il faceti sa inteleaga ca lucrurile nu mai merg , sa ii argumentati de ce , pe intelesul sau, si sa sperati ca el nu va recurge la acest gest.
Din punctul meu de vedere, situatia descrisa mai sus nu poate intra sub incidenta penalului, ci doar a unei datorii morale fata de prietenul dvs. prin care sa il faceti sa accepte realitatea si faptul ca viata merita traita din plin indiferent de tipul de relatie pe care il veti avea in continuare...
Sunt perfect de acord cu d-na legally, incercati sa-l faceti sa inteleaga; In ultima vreme sunt tot mai dese asemenea cazuri, si cred ca tot mai multe oersoane nimeresc cate un asemenea om, care ajunge la astfel de amenintari, ptr ca,dvs sunteti ameninta cu gesturi extreme.Va pot spune ce as face eu ca persoana, nici ca ma-as mai gandi sa stau cu el o singura secunda. Nu are decat sa faca ce vrea, intru-cat aceste amenintari cu sinuciderea nu sunt decat lasitati oribile.Oamenii bantuiti de asemenea ganduri necurate ar trebui sa consulta un medic, ba chiar sa se trateze. In acesata situatie dvs sunteti victima si nu el , nu confundati dragostea cu mila.Viata este prea scurta si cu putine clipe fericite sa o irositi aiurea....
'' Sinuciderea este un act la care recurg persoanele aflate intr-o stare de grava depresie psihica si care, din motive imaginare sau reale , nu mai concep sensul si valoarea vietii...'' prf. Boroi
''determinarea sinuciderii se poate realiza asadar nu numai prin indemnuri sau amagire, ci si prin acte de tortura, prin supunerea la chinuri repetate, scandaluri, batai, care pot duce victima intr-o stare de disperare, culminand cu sinuciderea.''- continutul constitutiv al infract prev de art 179 cod pen.
Stati linistita nu veti putea fi acuzata de sav acestei infract.
din zi in zi e mai rau , i-am tot explicat ca viata are multe parti frumoase insa el e in cercetare penala de 4 ani pt niste infractiuni din cate mi-a spus si asta ar fi primul lui motiv:frica inchisorii apoi faptul ca m-a cunoscut pe mine si ca nu ne intelegem si i-am cerut sa plece l-a facut sa se gandeasca mai intens la sinucidere acum este plecat la parintii lui pt a-si vedea familia ''pt ultima data'' si apoi ne-am inteles ca va mai locui cu mine o sapt timp in care cauta o solutie cum l-as putea ajuta altfel decat sa fiu cu el?oare pot in vreun fel?nu imi mai este frica ca as fi inchisa eu cat ma tem pt ce ar putea face multumesc mult pt ajutor si raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ioniboni, utilizator

Alte discuții în legătură

Incriminarea sinuciderii.. floxter floxter Se pedepseste in Romania tentativa de sinucidere? E incriminata sinuciderea??? (vezi toată discuția)
Fapta de a determina sau inlesni sinuciderea unei persoane Lulica Lulica Ma intriga o chestie care face obiectul stirilor tv de cateva zile: sinuciderea unei copile si acuzarea profesorului de determinarea sau inlesnirea ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sinuciderii mitrea-cosmin mitrea-cosmin daca o persoana prin faptele ei(psihic si verbal)te impinge la sinucidere poate fi pedepsita penal? (vezi toată discuția)