avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari

Daca o asociatie de proprietari este nonprofit si incheie un contract de prestari servicii cu administratorul si femeia de serviciu, ceilalti: cenzorul si presedintele fiind onorific in functiile lor, atunci asociatia ca angajator va fi obligata la plata impozitului pe venit? (si pe care venit) daca administratorul si femeia de serviciu isi platesc darile pe veniturile lor. Nu prea inteleg de ce eu, care imi platesc darile curente apa, gaze etc ii platesc pe ei pentru serviciul de a-mi face platile, trebuie sa mai platesc si la stat.? Domnilor suntem tara jecmanelilor!#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:44, 25 Iulie 2011
Orce angajator trebuie sa plateasca taxe si ipozite la stat si dumneavoastra ca asociatie santeti angajatori.
CONTABILITATEA SALARIILOR
Intre unitatea economica si angajatii sai, se incheie un contract individual de munca prin care personalul se obliga sa execute muncile stipulate in contract, iar agentul economic se obliga sa-i remunereze munca prestata, prin salarii.
Exista doua tipuri de obligatii:
1. obligatiile unitatii:
- salariul: defineste remuneratia stabilita prin contractul de munca pentru plata muncii prestate;
- indemnizatia: pentru incapacitatea temporara de munca. In conditiile in care un angajat absenteaza de la locul de munca din motive medicale, pentru perioada de incapacitate, acesta nu va primi salariu, ci o indemnizatie achitata la unitatea la care e angajat;
- contributia unitatii la asigurari sociale: (CAS) cota de 22%;
- contributia la fondul de somaj: 3%;
- contributia la sanatate: 7%;
- fondul de accidente: 0.5%;
- comision la Camera de Munca: 0.75%;
2. obligatiile salariatilor:
Retinerile din salariu se fac in doua moduri:
- in baza unor prevederi legale si alte acte normative( fondul de somaj, impozitul pe salariu);
- pe baza unor titluri executarii definitive (chirii, pensii alimentare, retineri individuale);
- impozitul pe salariu: se calculeaza in mod progresiv in functie de castig pe baza calculatoarelor de impozitare, care se actualizeaza si se publica de cate ori au loc majorari, indexari si care cuprind traseele de venit lunar impozabil si impozitul aferent.
- contributia la asigurari: 9.5%;
- contributia la fondul de somaj: 1%;
- contributia la fondurile de sanatate: 6.5%;
- retineri din salariu: datorate tertilor (chirii, rate, retineri individuale)
Ce inseamna la dv. contract de prestari servicii cu administratorul si femeia de serviciu? Acestia sunt PFA de faceti contract prestari servicii?
Doamna, om fi in tara jecmanelilor, dar ganditi-va mai bine daca jecmaneala asta nu incepe de la fiecare dintre noi si se termina undeva sus!

Pentru informare corecta si profesionista cititi primul topic din sectiunea noastra, cititi-l cu atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă administrator bloc Damiana64 Damiana64 Mă adresez dvs cu o întrebare: cum se procedează la încheierea unui contract de muncă intre o Asociație de proprietări,că angajator și administratorul ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Angajarea unei persoane fizice(nu pfa) de alta persoana fizica(nu pfa) ivancarmen66 ivancarmen66 Ce contract ar trebui sa incheie o familie care doreste sa angajeze o bona, spre exemplu? Si ce taxe ar trebui sa plateasca familia, pentru banii pe care ... (vezi toată discuția)