avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in Franta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in Franta

Sotul meu este functionar public si doreste sa plece in Franta pentru a muncii dar ii este frica ca nu va gasi de munca e aceea s-a hotarat sa isi ia concdiul pe 2011 apoi sa-si mai ia o luna de concediu fara plata(ai mult nu poate lua).In acest timp (de 2 luni aprope)el va cauta de lucru in franta.
Intrbarile mele sunt urmatoarele:
Daca se hotareste sa ramana in franta,fara sa se mai intoarca sa-si depuna demisia(este functionar public la primarie), sub ce forma va fii dat afara?(cum i se va inchide contractul de munca)
Va putea sa primasca somaj in Romania sau daca nu-si va gasi un loc de munca in franta va putea beneficia de somaj in Franta pe baza formularului U1?
Cum ne sfatuiti sa facem? Nu am vrea sa "dam cioara din mana pe cea de pe gard"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 26 Iulie 2011
Pentru a primi indemnizaţia de şomaj in Franta persoana interesată trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
- are o perioadă de cotizare de 122 de zile (respectiv echivalentul a 4 luni) sau 610 ore într-o perioadă de 28 sau 36 de luni în funcţie de vârsta solicitantului;
- este înscrisă ca fiind în căutarea unui loc de muncă sau efectuează o activitate de formare înscrisă în proiectul personalizat de acces la ocupare;
- se află în căutarea unui loc de muncă efectiv şi permanent (în afară de cazul unei dispense legate de vârstă). Această condiţie este îndeplinită imediat ce persoana interesată efectuează, din proprie iniţiativă sau la propunerea unui organism ce ţine de serviciul public de ocupare, acte în vederea găsirii unui loc de muncă, începe sau reia o afacere;
- are vârsta mai mică de 60 de ani; persoanele care, la împlinirea vârstei de 60 de ani nu au îndeplinită condiţia privind numărul de trimestre de asigurare solicitate pentru a primi o pensie integrală de securitate socială, pot beneficia de indemnizaţie până la realizarea acestei condiţii şi cel mai mai târziu, până la vârsta de 65 de ani;
- este aptă fizic pentru ocuparea unui loc de muncă;
- locuieşte pe teritoriul pe care se aplică regimul de asigurare de şomaj

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sezonier in strainatate, somaj din romania? cristina2787 cristina2787 Buna ziua. Lucrez in strainatate cu un contract de sezon de 7 luni. As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj din Romania dupa terminarea contractului din ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolvent liceu Bogdan25_2 Bogdan25_2 Buna, am absolvit liceul acu 4 ani, pana acum am stat pe banii parintilor si nu am platit nici asigurarea de somaj nici nu mam inregistrat pa AJOFM. Am ... (vezi toată discuția)
Șomaj Valentina Anghel Valentina Anghel sunt in franta si Muncesc vreau sa fac un copil dar șefu începe sa dea afara din personal eu muncesc de 3 ani de zile am dreptu la șomaj dar nu știu bine ... (vezi toată discuția)