avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj

sunt in franta si Muncesc vreau sa fac un copil dar șefu începe sa dea afara din personal eu muncesc de 3 ani de zile am dreptu la șomaj dar nu știu bine daca si in Franța e aceeași lege din șomaj sa ei indemnizație si cât la suta se socotește din șomaj concediu maternal si prenatal?? M-a poate ajuta cineva va rog cu răspunsuri ??? :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 23 August 2021
1. Indemnizaţia de şomaj (allocation d’aide au retour à l’emploi (ARE)) se acordă de Pôle emploi(Centrul de Ocupare din Franţa), în anumite condiţii, persoanelor înscrise ca fiind în căutarea unui loc de muncă şi care şi-au pierdut involuntar locul de muncă.
Detalii :
[ link extern ]
[ link extern ]

2. Cum se obţin prestaţiile de maternitate şi paternitate in Franta?
[ link extern ]
Vreau sami depun actele de somaj in Franta si nu stiu unde
Indemnizaţia de şomaj implică două instituţii publice, Assedic (Oficiul pentru Indemnizaţia de Şomaj) şi ANPE

Informaţii suplimentare pot fi obţinute consultând site-ul [ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sezonier in strainatate, somaj din romania? cristina2787 cristina2787 Buna ziua. Lucrez in strainatate cu un contract de sezon de 7 luni. As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj din Romania dupa terminarea contractului din ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la somaj in franta cicor cicor As dori sa stiu , daca se poate, ce documente sunt necesare pentru inscrierea la Pole Emploi , pentru prima data , in cautarea unui loc de munca.Documentele se ... (vezi toată discuția)
Buna seara - inchidere firma in franta, drepturile angajatilor Dan1968 Dan1968 Lucrez lao firma in franta,iar patronul vrea sa inchid firma.vreau sa stiu conditiile in care putem beneficia de somaj.mentionez ca patronul astepta sai ... (vezi toată discuția)