avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara - inchidere firma in Franta, drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara - inchidere firma in Franta, drepturile angajatilor

Lucrez lao firma in franta,iar patronul vrea sa inchid firma.vreau sa stiu conditiile in care putem beneficia de somaj.mentionez ca patronul astepta sai inchida statul firma;Nici salariile nu le mai plateste,ce putem face.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 14 Octombrie 2016
1. " Pentru a primi indemnizaţia de şomaj, sunt necesare îndeplinirea următoarelor condiţii:
-Să fi lucrat pentru cel puţin 4 luni în ultimele 28 de luni (sau 36 de luni dacă persoana are peste 50 de ani);
-Să fie înregistrat în calitate de şomer/solicitant de loc de muncă la Pole-emploi; -Să nu-şi fi părăsit locul de muncă în mod voluntar, cu excepţia demisiei legitime; -Să aibă sub 61 de ani;
-Să fie apt de muncă din punct de vedere fizic;
-Să caute activ un loc de muncă (vor fi chemaţi în fiecare lună la Pole-Emploi pentru a verifica dacă îndeplinesc această cerinţă)."

Informaţii suplimentare pot fi obţinute consultând site-ul [ link extern ] /

2. În cazul apariţiei unui conflict de muncă vor putea fi sesizate următoarele organisme:
-Conseil de Prud’hommes; Consiliul competent este cel de la sediul societăţii sau de la locul de executare al contractului de muncă.
-Sindicatele;
-Tribunalul competent din punct de vedere teritorial, dacă nu se dispun de resurse suficiente pentru a adresarea unui avocat specializat în litigii de muncă.

Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit din franta CamyAngy CamyAngy Bună ziua!Am muncit în Franța cu forme legale și pe ultima luna nu m-au plătit.Acum sunt in Romania și mă tot amână cu banii.Unde aș putea depune o ... (vezi toată discuția)
Munca franta CamyAngy CamyAngy Unde ma pot adresa pt ca am muncit in Franta cu contract de munca si nu mi-am primit banii pe ultima luna, eu fiind acum in Romania..Iar patronul ma duce cu ... (vezi toată discuția)
Probleme la munca in franta Jenu68 Jenu68 Buna dimineata. Lucrez de aproape o luna in zona Montpellier din Franta. Patronul firmei zice ca am contract de munca desi eu nu l-am vazut si nici semnat. Pe ... (vezi toată discuția)