avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... depunerea acte rezidenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

depunerea acte rezidenta

buna ziua!.Unde se intocmeste dorasul pentru obtinerea rezidentei de catre o persoana straina si unde se depune dosarul(mai precis unde trebuie sa fie el prezent neaparat).Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:02, 26 Iulie 2011
Cine este cel care cere rezidenta?
Este cetatean non-UE sau UE/SEE?
Cu ce viza a intrat in tara?

În functie de cele de mai sus se aplica o procedura sau alta.

domnul este cetatean italian si doreste o rezidenta in romania pentru a inmatricula un autovehicul pe numele sau.Va multumesc
Certificatul de inregistrare se emite de catre Oficiul Roman pentru Imigrari din orasul in care domnul isi are rezidenta. Va trebui sa aduca dovezi in legatura cu scopul sederii in Romania (desfasoara activitati dependente/ independente, este administrator la o societate din Romania etc.) Accesati site-ul ORI pentru mai multe informatii.
Problema este ca persoana nu prea poate sa vina in romania intocmirea rezidentei nu se poate realiza printr;o procura sau alt act..va multumesc tuturor
Pai vrea sa aiba rezidenta in Romania dar nu rezideaza in Romania?

1. Cetatenii din statele UE/SEE – pentru obtinerea certificatului de inregistrare depuneti urmatoarele documente, in functie de scop:

1.2. Rezidenta in baza mijloacelor de intretinere
a) cerere tip;
b) carte de identitate sau pasaport (original si copie);
c) dovada mijloacelor de intretinere;
d) dovada asigurarii de sanatate;
e) taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat rezidenta pf DiaD DiaD Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea rezidentei de catre un cetatean israelian nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua! Am si eu o intrebare: este vorba de un cetatean israelian, care are o viza D/AS si in curand ii va expira. Am facut procedurile pt obtinerea ... (vezi toată discuția)